Zpět
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

Stimul Nights

Kde:

Krymská 12, Praha 10
Kdy:
Hudba:
Live, Alternative
Vstupné:

Vstupné v předprodeji za 190 Kč lze koupit na www.smsticket.cz a pomocí SMS „TICKET STIMUL“ na číslo 9020050. Na místě budou vstupenky stát 250 Kč.

Více info o předprodeji:

http://www.smsticket.cz/vstupenky/1284-stimul-night.aspx

DJs:

OREN AMBARCHI

( Více o umělci:

www.orenambarchi.com

a CRYS COLE

Více o STIMUL festivalu naleznete na www.stimul-festival.cz  

Hodnocení:

Stimul festival startuje novou sérii klubových koncertů s premiérovým vystoupením Orena Ambarchiho

Stimul festival se vrací do klubů. Prvním účinkujícím v rámci nové koncertní série Stimul Nights je hvězda současné „jiné hudby“, australský improvizátor a kytarista Oren Ambarchi. Vystoupí v komorním prostředí pražského Café v lese v pondělí 3. června.

Průběžný festival Stimul, jehož první večer se uskutečnil před téměř osmi lety v Roxy NoD, se postupem času vypracoval v reprezentativní přehlídku aktuálních hudebních trendů a platformu pro uvádění zasloužilých osobností nezávislé, experimentální a avantgardní hudby. Po letech strávených v prostorách Divadla Archa a dalších větších sálech se Stimulu zastesklo po klubových prostorách. Proto do své dramaturgie zařadil novinku – Stimul Nights, které budou probíhat v menších sálech slibujících intimnější a bezprostřednější interakci mezi umělci a publikem.

„To neotřelé se v hudbě čím dál častěji odehrává v rámci nevelkých scén, které neaspirují na to, aby konkurovaly mainstreamovým hvězdám, ale žijí vlastním umělecky plnohodnotným životem,“ vysvětluje dramaturg série Petr Ferenc. Ředitel festivalu Stimul Jan Vávra dodává: „Orena Ambarchiho máme v hledáčku už od prvního ročníku a jsme rádi, že to konečně vyšlo!“

Fanoušci drone metalu budou Orena Ambarchiho znát coby pravidelného spolupracovníka Sunn o))). Vlastní prý největší sbírku blackmetalových kazet v Austrálii. Posluchači zvuků, v nichž se organické mísí s neživým, milují jeho harmonie vytvářené z táhlých kytarových tónů vydávané na britské značce Touch. Příznivci improvisingu vědí, že Ambarchiho jméno naleznou na společných albech s invenčními tvůrci, jako je Fennesz, Otomo Yoshihide, Pimmon, Keiji Haino, John Zorn, Rizili, Voice Crack, Keith Rowe, Phill Niblock, Dave Grohl, Gunter Muller, Evan Parker, z'ev, Toshimaru Nakamura, Peter Rehberg či Jim O'Rourke – s ním a Keijim Hainem tento Australan s orientálními kořeny každoročně natočí album.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

Café V Lese

Krymská 12Praha 10

Vítejte v café V lese, v kavárně, která chce vytvářet silné události. Vznikla v srpnu 2010 na místě kavárny Shakespeare, s přenecháním jejího inventáře – Vrátou Brabencem. Interiér laděn do retra 70. let, název odvozen od mé chaty v lesích, kde rád piknikuji a popíjím čaj. Nedávno byl otevřen ...… více

Poslední komentáře