Zpět
CLASH!
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

CLASH!

Kde:

Jakubská 2, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Live, Theme Parties, House, Trance, Techno
DJs:

The Killers Rabbits (fr)

Dubsteblog DJs

The Fakes (progressive)

Hodnocení:

Patro: Dance Klub

The Fakes

Neklidné srdce pražského DJského seskupení THE FAKES začalo tlouct na podzim 2005 a od té doby jsou parties pod jeho taktovkou neodmyslitelnou součástí pražské klubové scény. Tvoří jej spisovatel a filmař Šimon Šafránek (DJ Sin) a hudební žurnalista a moderátor klubového magazínu Knokaut TV Óčko Pavel Kučera (DJ P*L*N*M*N). Zakládající členkou byla i Veronika Štefanová (DJ Veronique Anghell), která se od bývalých spoluhráčů oddělila na konci roku 2007.

Specialitou THE FAKES jsou třaskavé, energické sety, ve kterých nic není nemožné. Electro se utkává s punkem, 80s disco si podává ruce s odpadlíky z nu rave generace a když je nejhůř, možná přijde i Hanka Zagorová. „Máme pocit, že v Česku je příliš mnoho dýdžejů, kteří sice báječně smíchají dvě desky, ale jinak hrají naprosté nesmysly,“ říká Pavel. „Dýdžejů co v klubu hrajou jinou muziku, než by si pustili doma a onanují nad tím, že se jim podařil tříminutový přechod mezi dvěma tracky, které nezajímají nikoho kromě jich samotných. Je to stejný přežitek jako dlouhé kytarové sólo. My ctíme punkovou přímočarost a neučesanost, žádné zbytečné cavyky. Není čas. Prostě mejdan,“ dodává Šimon.

THE FAKES si své renomé vydobyli zejména jako afterparty DJs po vystoupeních nejvýznamnějších českých klubových kapel, mimo jiné Sunshine, The Ecstasy Of Saint Theresa, The Prostitutes, Moimir Papalescu & The Nihilists, Bruno Ferrari nebo Khoiba a hostovali i několika zahraničním interpretům formátu Ladytron, The Whip, Digitalism, Robots In Disguise, I AM X nebo Warren Suicide. Za dýdžejský pult se společně s nimi coby hosté postavili například Mardoša z Tata Bojs, Kay ze Sunshine nebo Martin Destroyer z The Prostitutes. 

Fotoreport

Poslední komentáře