Zpět
MOVITS! / SWE
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

MOVITS! / SWE

Kde:

Vodičková 36, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Hip-hop / Rap / R'n'B, Live, Alternative
Vstupné:

Předprodej pokladna Lucerna Music Baru: 450 Kč
Cena Lucerna Music Bar na místě: 550 Kč

Hodnocení:

SWEDISH SENSATION

Švédské trio Movits! se poprvé představilo českým fanouškům letos v létě na festivalech Colours of Ostrava a Rock for Churchill, kde jejich nabušený mix hiphopu a neo swingu sklidil bouřlivý aplaus. Svou pověst skvělé koncertní kapely budou moci 10. února u nás, kam přivezou novinkové album Huvudet Bland Molnen. Přijďte se přesvědčit, jak je možné, že švédský rap boduje v USA, Evropě i v Japonsku. Trio Movits! tvoří dva bratři Johan Jivin’ Rensfeldt (zpěv, rap a texty) a Anders Rensfeldt (DJ a producent) plus saxofonista Joakim One-Take Nilsson. Základem hudby Movits! jsou masivní beaty inspirované hiphopem i swingem, skvělá Johanova flow, chytlavé melodie a stylové laufy dechové sekce. „Movits! jsou jako extra dávka kofeinu ve vaší ranní kávě. Třeskutý budík, který probudí váš nervový system”, napsal server Consequenceofsound.net o švédském triu.

Už po vydání debutového alba Äppelknyckarjazz v roce 2008 se začaly pořádně hýbat ledy. Singl Äppelknyckarjazz bodoval v domácích hitparádách a zajistil Movits! místo na předních skandinávských festivalech. Další track Fel Del Av Gården pak přinesl dokonce pozvání do populární americké talkshow The Colbert Report. Účast v TV show jim zajistila přední příčky na iTunes i Amazonu v USA a také koncertní turné po Spojených státech, které bylo ve všech větších městech vyprodané. Jejich druhá deska Ut ur min skalle s hity Sammy Davis Jr. a Na Na Nah! vyšla v roce 2011 a přinesla kapele téměř nepřetržité turné po klubech a festivalech v celé Evropě. Novinka s názvem Huvudet Bland Molnen, na které hostují populární švédští kolegové Zacke a Timbuktu, spatřila světlo světa 18. září 2013. Necelé dva týdny po vydání vyrazili Movits! na turné po Japonsku a Německu. České publikum se dočká premiérové klubové show v Lucerna Music Baru, kam si Movits! odskočí z turné po západní Evropě. V rámci jarní šňůry půjde o jediný koncert kapely ve střední Evropě.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

LUCERNA Music Bar

Vodičková 36Praha 1

Moderní hudební klub s dlouhou historií a jedinečným programem. Přijďte na koncerty těch nejlepších kapel z Čech a ze zahraničí. Dnes jsme jedním z největších a nejnavštěvovanějších hudebním klubů v Praze a vedle moderního a mezinárodního programu máme i bohatou kulturní tradici. Nesmíme zapomenout ...… více

Poslední komentáře