Zpět
SEA + AIR / DE
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

Sea + Air (DE), support: Jana Šteflíčková

Kde:

Vodičková 36, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Rock / Punk / Metal, Live, Jazz / Blues
Vstupné:

Předprodej Lucerna Music Bar : 180 Kč
Cena Lucerna Music Bar na místě 220 Kč

DJs:

SEA + AIR

SUPPORT: JANA ŠTEFLÍČKOVÁ

Hodnocení:

Sea and Air, pokud to převedete do němčiny, znamená ona a on. Manželská dvojice – německý rocker Daniel Benjamin a řecká tanečnice Eleni Stavros – dokáže učarovat nádherně vzdušnými vokály a schopností hrát během koncertů až na pět nástrojů současně. Nepotřebují samply, vystačí si s akustickou kytarou, cembalem, pedálovými varhanami, bicími a zvonkohrou. Jejich hudba se dá popsat jako atmosférický indie rock s cembalem inspirovaný barokními melodiemi J. S. Bacha a experimentálním berlínským krautrockem. Sea + Air už otevírali koncerty Sufjanu Stevensovi, Woven Hand, White Stripes nebo Flaming Lips, ale nikdy nezapomenou na magický okamžik roku 2010, kdy přeplněná hala ve Stuttgartu, čekající na megalomanské vystoupení Whitney Houston, upadla do uctivého ticha a nechala se unášet jejich křehkými skladbami. Rok na to debutovali albem My Heart´s Sick Chord, na kterém svou hudbu rozevřeli do celé šíře, a vydali se na dvouleté světové turné čítající už přes tisíc koncertů. Jeden v loňském roce odehráli také na festivalu Colours of Ostrava, kde si získali i české publikum.


Jana Šteflíčková je pražská písničkářka a herečka Studia Ypsilon. Její tvorba se záměrně oprošťuje od klasických žánrových vymezení, sama se hlásí k folku, blues, jazzu a rocku. Tomu odpovídá i její sólová tvorba, která je pestrá a nosná nejen pro folkové festivaly, ale i pro festivaly multižánrové. V roce 2010 hrála Jana jako support na koncertech Johna Mayalla a obdržela ocenění Taisawards v kategorii zpěvačka roku.

www.steflickova.cz

Web kapely: www.seaandair.net 

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

LUCERNA Music Bar

Vodičková 36Praha 1

Moderní hudební klub s dlouhou historií a jedinečným programem. Přijďte na koncerty těch nejlepších kapel z Čech a ze zahraničí. Dnes jsme jedním z největších a nejnavštěvovanějších hudebním klubů v Praze a vedle moderního a mezinárodního programu máme i bohatou kulturní tradici. Nesmíme zapomenout ...… více

Poslední komentáře