Zpět
lir
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

Let it Roll

Kde:

Benešov , Benešov
Kdy:
Hudba:
Live, Break beat, Drum and bass, Dubstep
Vstupné:

KOBALT VSTUPENKA (1000 Kč + poplatky prodejce):

Standardní vstupenka zahrnující vstup na festival (STANDARD VSTUPENKA)

(na místě je možné dokoupit: parkovné 100 Kč za auto, camping 200 Kč na osobu)

Osoby s trvalým bydlištěm v Benešově mohou zakoupit zvýhodněnou vstupenku Kobalt za cenu 500 Kč.
(prodejní místo: Kulturní a informační centrum, Masarykovo náměstí 230, Benešov)

TITAN VSTUPENKA (1200 Kč + poplatky prodejce):

Vstupenka zahrnující:

- vstup na festival
- parkovné (parkoviště je oddělené od campu z důvodu bezpečnosti)
- camping pro jednu osobu
- úschovna zdarma
- sprchy zdarma

PLATINA (limitovaný počet 200ks) VSTUPENKA (2700 Kč + poplatky prodejce):

Více ke vstupence Platina najdeš ZDE

DJs:

Netsky(live), Noisia, Andy C, Feed Me, Black Sun Empire, Ed Rush + Optical + MC Ryme Tyme, Drumsound + Bassline Smith, Calyx + Teebee, Wilkinson, The Upbeats, Audio, Optiv + BTK, Ayah Marar(live), Culprate , John B, Koven(live), A.M.C, A.Skillz, Mind Vortex, Elite Force, Neonlight, Gridlok, Nicky Blackmarket, Katharsys, Nitrogenetics, Fragz, Ak-Industry, Forbidden Society, Frazzbass, Hungry Beats, Paul SG, Hosta, Jay Rome, Flowrian, Rowpieces, Decon, Carter, Jodi, Recline, Merdz etc.

Hodnocení:
Na české taneční scéně se pojem Let It Roll objevil již v roce 2003. Povedené akce v klubu Abaton, na hradě Točník či v pražských továrních halách se staly nejnavštěvovanějšími a nejoblíbenějšími drum & bassovými mejdany. V roce 2008 se organizátoři rozhodli uspořádat i open air festival. Na první ročník do prostoru pískovny Oplatil ve Starých Ždánicích u Pardubic dorazilo přes 3000 návštěvníků a všichni byli z atmosféry festivalu maximálně nadšeni. Ještě úspěšnějším se stalo druhé pokračování v roce 2009, kdy na festival dorazilo téměř 6000 lidí. V roce 2011 a 2012 pak pozitivní tendenci umocnila návštěvnost téměř 10 000 návštěvníků. V roce 2013 se festival z místa konání v blízkosti obce Staré Ždánice na Pardubicku stěhuje do obce Benešov ve Středočeském kraji.
 
 
V roce 2011 festival Let It Roll expandoval na Slovensko a do Polska. Festival Let It Roll má i zimní verzi pořádanou každý v Česku, na Slovensku a v Polsku.
 
 
Hudební program festivalu Let It Roll se z větší části zaměřuje na žánr drum&bass, velmi oblíbený styl elektronické hudby, který se začal rozvíjet v 90. letech minulého století v Anglii. Dnes má jednu z největších posluchačských základen společně se styly jako trance, house nebo techno a tvoří pevnou součást dramaturgie většiny velkých festivalů s elektronickou muzikou. Radost fanoušků z Let It Rollu se každoročně promítla i do výsledků výročních hudebních cen v Czech Drum&Bass Awards: vždy 1. místo.
 

Drum& bass již rozhodně není menšinovou záležitostí, ale splynul s pop kulturou. Hudební projekty jako Pendulum, DJ Fresh, Sub Focus nebo Chase & Status dokážou se svými live vystoupeními vyprodat halu a jejich videoklipy vysílají největší hudební televize včetně MTV. Drum&bass se navíc velmi často objevuje v reklamách, televizních znělkách, filmech, seriálech, zábavných pořadech nebo počítačových hrách, což potvrzuje jeho sílu a atraktivitu.

Poslední komentáře