Zpět
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

BOLT THROWER (UK)

Kde:

Dlouhá 33, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Rock / Punk / Metal, Live
Hodnocení:

Ostřílení válečníci Bolt Thrower

BOLT THROWER (UK)

MORGOTH (GER), INCANTATION (USA)

Předprodej:

www.obscure.cz

Bolt Thrower v rámci svého turné Overtures of War 2014 zavítají po čtyřech letech opět do Prahy. 24. září zažije klub ROXY večer death metalu nejvyššího stupně kvality.

V tomto roce si připomínáme sté výročí začátku první světové války a v rámci vzpomínání na tento ohromný masakr v lidských dějinách přijedou do Prahy odborníci na slovo vzatí. Turné Předehra k válce, jak lze název přeložit, je více než vhodnou vzpomínkou na začátek konce jedné epochy světových dějin. Válečná vřava, neutuchající dělostřelecká palba a všeobecný zmar reflektované ve střednětempém valivém death metalu Bolt Thrower poslouží jako připomínka hromadné sebevraždy lidstva v bahně zákopů.

Lístky na pražský koncert zatím ke koupi nejsou, stejně jako nejsou známy kapely, které Vrhač střel na jejich pouti doprovodí. Oficiální stránky uvádějí, že se o supportu v tuto chvíli jedná.

Název kapely je odvozen od zbraně v deskové hře Warhammer Fantasy Battle a téma Warhammeru se odráží v ranějších textech a obalech alb. Charakterizuje ji těžkotonážní zvuk a pomalejší tempo s občasným zrychlením hnaným vpřed dvojšlapkou připomínající rychlopalné dvojče. Ve svých textech se BT často zamýšlejí nad válkou, bojem a bezvýchodností lidské existence. Bolt Thrower navštívili Prahu naposledy v roce 2010 na turné s řeckými blackmetalisty Rotting Christ a potěšili vyprodaný Abaton. Jistě se tak stane i v 24. září v ROXY.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

ROXY

Dlouhá 33Praha 1

Legendární centrum Roxy s tradicí více jak 17 let svým návštěvníkům nabízí unikátní prostory. Jedná se o prostorově rozsáhlý klub, několik galerií, unikátní divadlo a příjemnou kavárnu v samém centru Prahy. Klub Roxy je zajímavě členěný prostor, který se nachází v dolní části celého komplexu. ...… více

Poslední komentáře