Zpět
Disorder w/ LIL NASTY, MARGER & DJ LOGAN SAMA
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

Disorder w/ LIL NASTY, MARGER & DJ LOGAN SAMA

Kde:

Dlouhá 33, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Hip-hop / Rap / R'n'B, Live, Theme Parties, House, Trance, Techno
Vstupné:

předprodej: 150,-Kč + popl. / na místě 200,-Kč

DJs:

DJ Logan Sama (Kiss100FM/UK)

MCs: Marger (Kushwave/UK)

Lil Nasty (N.A.S.T.Y./UK)

Smack (A51/CZ)

DJs: Chic (A51)

Freezer (Hypno 808)

Tuco (Mean Bucket)

Dubsteblog Djs

Chill out: Dryman (A51) & Wbowoj (A51)

VJ: Rots

Hodnocení:

Už více než čtyři roky uběhly od vystoupení grimeových legend Roll Deep v klubu Roxy. Od té doby se britský pouliční grime do Roxy nevrátil, to se však změní už 13. dubna, kdy na druhé pokračování party Disorder dorazí hned tři velmi důležité postavy novodobé grime music – Lil Nasty, Marger a DJ Logan Sama! Oba MCs v minulém roce navštívili Prahu a o jejich vystoupeních se dodnes mluví v superlativech. Nyní je máte možnost vidět poprvé společně na jednom velkém pódiu, navíc za doprovodu možná toho úplně nejdůležitějšího DJe celé grime scény.

LIL NASTY

 Člen legendární N.A.S.T.Y. Crew a vlastní bratr neméně legendárního Marcuse Nastyho, který zmíněné uskupení před lety založil ještě před tím, než z něj začaly vycházet hvězdy jako Kano, D Double E, nebo Jammer. Lil Nasty se uvedl na scénu v roce 2008, kdy ho vzal do Tim Westwood show na BBC 1Xtra další z jeho slavných bratrů – Griminal. Oba tehdy sotva osmnáctiletí MCs tam předvedli nezapomenutelný show case, na který dodnes vzpomínají grime fans po celém světě. Nedlouho na to vydal Nasty své očekávané CD Hungry Season, na kterém se objevil hit U.F.O., který vyprodukoval Rude Kid. 

MARGER

Jeden z nejproduktivnějších umělců tzv “new wave” grime music, který je navíc známý svou až neobvyklou samostatností, to je Marger. Okolo roku 2009 se o něm začalo hodně mluvit ve spojitosti s jeho tehdejším parťákem Rivalem, když se na Youtube začaly objevovat freestyle videa z londýnských ulic, ve kterých oba zmínění MCs rapovali back2back. Následoval jejich společný hit Gun Reload, který doproválel i videoklip ještě před tím, než se oba protagonisté stihli pohádat a přestali spolupracovat.

LOGAN SAMA

 V úvodním odstavci použitý výraz “novodobá grime music,” není u Logana úplně přesný. Tento člověk byl totiž u zrodu celé věci, proto se dá ve spojení s jeho jménem bez přemýšlení používat slovo “legendární”. Začínal v roce 2002, kdy se nově vznikajícímu žánru ještě ani neříkalo grime.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

ROXY

Dlouhá 33Praha 1

Legendární centrum Roxy s tradicí více jak 17 let svým návštěvníkům nabízí unikátní prostory. Jedná se o prostorově rozsáhlý klub, několik galerií, unikátní divadlo a příjemnou kavárnu v samém centru Prahy. Klub Roxy je zajímavě členěný prostor, který se nachází v dolní části celého komplexu. ...… více

Poslední komentáře