Zpět
Free Mondays in Nightphunk
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

Free Mondays in Nightphunk

Kde:

Dlouhá 33, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Theme Parties, House, Trance, Techno
Vstupné:

Zdarma

DJs:

Live: Kyklos Galaktikos

DJs: Timo Beridze (Beef records/Georgia)

& Lucas Hulan & Lumiere (Nightphunk, Roxy Prague)

VJ: TXS 

Hodnocení:

Hudební projekt Jana Buriana mladšího, Jaroslava Hrdličky a Johany Matouškové, který vzešel v roce 2011 ze stejnojmenné otevřené platformy pro autorskou tvorbu, debutoval v prosinci 2011 albem Osa dobra.

Takřka hned po svém vydání se Osa dobra zařadila mezi jedny z nejvýraznějších hudebních počinů na domácí scéně, když na první poslech zaujme silnými texty a výraznými elektronickými beaty vycházejícími z hip hopu. Rytmické konstrukce a celková stavba písní stejně jako sdělení jednotlivých písní stojící na pomezí občas až vulgárního aktivismu a filozofie však hip hopový žánr dalece přesahují. "Trochu to působí, jako by pro Kyklos rapování znamenalo jen odlehčené intermezzo na cestě za nějakou subverzivní misí, která může obsahovat hackerství, výchovu dětí, četbu zapomenutých klasiků a konspiraci podobnou filmu Dvanáct opic...Hudbu berou jako médium neklidu, které má sílu mobilizovat," napsal o nich mimo jiné Pavel Klusák z Lidových novin.

Předposlední březnové pondělí v ROXY se tak evidentně chystá velezajímavá show, která dalece přesáhne to, čemu říkáme koncert. KG totiž nejsou jen o muzice, je to komplexní audiovizuální show, které dodává další rozměry VJing Suchého rejnoka (Vojtěch Vaněk a Kateřina Kynclová) a lightdesign Patrika Sedláka.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

ROXY

Dlouhá 33Praha 1

Legendární centrum Roxy s tradicí více jak 17 let svým návštěvníkům nabízí unikátní prostory. Jedná se o prostorově rozsáhlý klub, několik galerií, unikátní divadlo a příjemnou kavárnu v samém centru Prahy. Klub Roxy je zajímavě členěný prostor, který se nachází v dolní části celého komplexu. ...… více

Poslední komentáře