Zpět
FREE MONDAYS w/ THE ILLS (SK), CHEVEYO (CZ)
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

FREE MONDAYS w/ THE ILLS (SK), CHEVEYO (CZ)

Kde:

Dlouhá 33, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Hip-hop / Rap / R'n'B, Rock / Punk / Metal, Live, Alternative, House, Progressive, Tech-house
Vstupné:

Zdarma

DJs:

Live: THE ILLS (SK)
support: CHEVEYO (CZ)
from 22:00: DJs Selecto & Komandante

Hodnocení:

FREE ENTRY!
supported by GO OUT!

THE ILLS (SK)
https://www.youtube.com/watch?v=prKdFwyBZ8M
http://ills.bandcamp.com/album/splendor

Špička slovenského postrocku

Dvě kytary, basa, bicí a žádný zpěv. The Ills si potrpí na hutný a hlučný sound, vytříbený vzájemně se doplňujícími kytarovými nahrávkami a podmanivými basovými linkami. Jejich tvorba už škatulky "post-rock" a "shoegaze" dávno přesáhla, ale své kořeny netají a s vlivy math-rocku či sludge-u se vrhají do nových hudebních dobrodružství. The Ills jsou Martin Krajčír (kytara), Ľuboš Hodas (bicí), Peter Berák (basa) a Miro Luky (kytara).

Fungují od roku 2008 a stihli už odehrát přes stovky klubových koncertů na Slovensku, v Dánsku, Německu, Rakousku, Maďarsku, Polsku nebo Česku. Supportovali And So I Watch You From Afar, God Is An Astronaut nebo Russian Circles a zahráli si kromě mnoha jiných i na festivalech Wilsonic, Pohoda či Waves Bratislava.
Jejich atmosférické instrumentální skladby se jim dosud podařilo zachytit na dvou albech (Splendor / 2012 a To Wish Impossible Things / 2010) a dvou EP-čkách. V pořadí třetí album s názvem Zoya nahráli v únoru v Dánsku, 10. září 2014 vyšel na jejich domovském labelu Exitab.

CHEVEYO (CZ)
https://cheveyoband.bandcamp.com/track/hero-s-coming

Cheveyo je tříčlenná kapela z Hradce Králové, založená v roce 2013 z muzikantů, kteří na české hudební scéně působí již řadu let. Kytarista a zpěvák Tomáš Sejkora společně s bubeníkem Martinem Zemanským působili například v dnes již legendární indie-rockové kapele Pavilon M2. Tato dvojice pro svůj nový projekt přizvala multiinstrumentalistu Jakuba Horského, který zastává post basové a elektroakustické kytary. Kapela odehrála několik koncertů po České republice. Především se ale soustředila na práci na debutovém albu s názvem Spirit Warrior, které vychází v květnu 2015. První vlaštovky určitě uslyšíte už v ROXY. A pokud vás jejich hudba uchvátí tak jak nás, nezapomeňte podpoři

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

ROXY

Dlouhá 33Praha 1

Legendární centrum Roxy s tradicí více jak 17 let svým návštěvníkům nabízí unikátní prostory. Jedná se o prostorově rozsáhlý klub, několik galerií, unikátní divadlo a příjemnou kavárnu v samém centru Prahy. Klub Roxy je zajímavě členěný prostor, který se nachází v dolní části celého komplexu. ...… více

Poslední komentáře