Zpět
JOHN CALE AND BAND
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

JOHN CALE AND BAND (UK)

Kde:

Dlouhá 33, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Rock / Punk / Metal, Live
Vstupné:

Předprodej v sítích Ticketportal a Ticketpro za 700 czk + poplatky od 6. 12. od 10:00, v NoD (v patře nad ROXY) každý všední den od 16:00 do 20:00 bez poplatků

DJs:

Live: John Cale and Band (UK)

Hodnocení:

Ikona hudební avantgardy John Cale 28. 2. 2013 v ROXY s novým albem

Spoluzakladatel legendárních Velvet Underground, hudební čaroděj, originální multiinstrumentalista a již po několik desetiletí jedna z nejinspirativnějších osobností hudební avantgardy - to je John Cale. Šarmantní sedmdesátník s obrovským charisma, který letos v říjnu vydal po sedmileté pauze zbrusu novou řadovou desku Shifty Adventures in Nookie Wood, se po několika letech znovu vrátí do své oblíbené Prahy na samostatný koncert, v jehož rámci představí jak svou aktuální tvorbu, tak zásadní věci ze své bohaté diskografie. Stane se tak 28. 2. 2013 v klubu ROXY a už teď je jasné, že to bude zážitek z kategorie výjimečných!

Rodák z welšského města Amman Valley vstoupil na hudební dráhu coby student vážné hudby a právě jeho hudební vzdělání stejně jako multiinstrumentalismus se staly jedním ze základních stavebních kamenů kultovních Velvet Undergound, které založil společně s Lou Reedem v roce 1964 v New Yorku.

Po rozpadu Andy Warholem managovaných Velvet Underground v roce 1968, jež byl dán přílišnou koncentrací silných osobností v kapele, se Cale vydal na sólovou dráhu. Uplatnil se nejen jako vele originální tvůrce vlastních alb ale také jako vyhledávaný producent řady zásadních desek (mj. spolupracoval s lidmi jako Nico, Patti Smith, Siouxsie And The Banshees, Happy Mondays, Iggy Pop či Brian Eno) a autor spousty filmových soundtracků.

Ať už jsou to jeho ranější alba jako Paris 1919 (1973), Helen of Troy (1975), výjimečný společný usmiřovací opus s Lou Reedem Songs For Drella (1990) nebo novější počiny HoboSapiens (2003), blacAcetate (2005) či letošní Shifty Adventures in Nookie Wood, pro Calea je typické neúnavné experimentátorství a jinakost. Jeho talent a možnost opřít se o klasické hudební vzdělání mu umožňuje střídat styly, koncepty i nástroje s lehkostí, invencí a energií, jež jsou typické jak pro jeho studiové nahrávky, tak pro živé koncerty.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

ROXY

Dlouhá 33Praha 1

Legendární centrum Roxy s tradicí více jak 17 let svým návštěvníkům nabízí unikátní prostory. Jedná se o prostorově rozsáhlý klub, několik galerií, unikátní divadlo a příjemnou kavárnu v samém centru Prahy. Klub Roxy je zajímavě členěný prostor, který se nachází v dolní části celého komplexu. ...… více

Poslední komentáře