Zpět
JUNIOR BOYS (CAN)
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

JUNIOR BOYS (CAN)

Kde:

Dlouhá 33, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Live, Theme Parties, House, Trance, Techno
Vstupné:

Předprodej v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream 300,-Kč + poplatky / na místě 400,-Kč

DJs:

JUNIOR BOYS (CAN)

support: Lealoo (CZ) 

Hodnocení:

Tři roky po své tuzemské premiéře se v úterý 11. 9. do ROXY znovu vrátí kanadští electro-popoví kouzelníci Junior Boys! Duo Jeremy Greenspan a Matt Didemus, má aktuálně na svém kontě čtyři řadovky, přičemž na koncertě v ROXY by měl hrát prim především loňský opus It´s All True, který obvykle poměrně přísný Pitchfork ocenil 7.8 body z deseti možných. Těšte se tedy na hodně příjemný mejdánek v rytmu inteligentního electro-popu a s přízněných žánrů, který bude plný hřejivé atmosféry a veselé roztančenosti.

Junior Boys počítají svou existenci už od roku 1999, kdy se pod tímto názvem dali dohromady dva kamrádi z kanadského Hamiltonu Jeremy Greenspan a Johnny Dark. Hudební kritici i fanoušci je ale vzali poprvé na vědomí až o 4 roky později, kdy jim i přes odchod Johnyho Darka vyšlo debutové EP Birthday / Last Exit, na němž se mimo jiné objevil také remix renomovaného rakouského electro měňavce tvořícího pod jménem Fennesz.

Kladný ohlas přiměl Jeremyho Greenspana oslovit studiového inženýra Matta Didemuse, s nímž dal dohromady debutovou desku Last Exit (2004), kde Junior Boys poprvé definovali svůj typický zvuk kombinací elektronických off-beat vrstev a silných melodií, vytvářejíc tak svébytnou alternativu k středoproudému popu.

O dva roky později pak přišlo druhé studiové album So This Is Goodbye, jež vyšlo na labelu Domino Records a vysloužilo si nadšené reakce publika i odborné kritiky stejně jako vlnu remixů od takových jmen jako Hot Chip nebo Carl Craig.

Mezi nezapomenutelné koncerty patří určitě ten na bratislavském Wilsonicu v roce 2009 a pozitivní reakce si vysloužil i jejich první koncert v ROXY o němž například Dan Hájek z Musicserveru napsal: „Junior Boys jsou kamarádi od vedle, kteří nepokazí žádný mejdan a když se rozjedou na správnou provozní teplotu, je to pak jízda. Žádná modře zahalená nuda, která vás omrzí po prvních třech skladbách.“

Junior Boys: http://juniorboys.net/

FB Event: http://www.facebook.com/events/334312009996470 

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

ROXY

Dlouhá 33Praha 1

Legendární centrum Roxy s tradicí více jak 17 let svým návštěvníkům nabízí unikátní prostory. Jedná se o prostorově rozsáhlý klub, několik galerií, unikátní divadlo a příjemnou kavárnu v samém centru Prahy. Klub Roxy je zajímavě členěný prostor, který se nachází v dolní části celého komplexu. ...… více

Poslední komentáře