Zpět
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

KARPE DIEM (NO) and SKAMBANKT (NO)

Kde:

Dlouhá 33, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Rock / Punk / Metal, Live
Hodnocení:

Norská síla: Karpe Diam a Skambankt

ANSA TSJEKKIA presents

KARPE DIEM (NO), SKAMBANKT (NO)

FB EVENT

Poznejte norskou hudební kulturu. Už  26. 4. v pražském Roxy. Norský rep vylíhnutý v Oslu a pořádný hard-rockový nářez. Severská síla!

Karpe diem: Magdi (s egyptskými kořeny)  a Chirag (indsko-uganské kořeny) oba vyrostli v Oslu a poprvé se potkali v roce 1998 na Handelsgymnasiu, kde oba studovali. Kapela se zrodila v roce 2000.

Jejich první EP Glasskår se stalo v Norsku komerčním úspěchem se stejnojmeným singlem. Prvním albem bylo Rett z roku 2006. Největšího úspěchu ale dosáhli s jejich třetím albem Aldri solgt en løgn, které se stalo v Norsku nejlepším Hip Hopovým albem a zazářilo se singlem "Ruter".

Duo se v Norsku stalo hlavním symbolem jednoty lidí po útocích z roku 2011. Zčásti kvůli jejich etnickým kořenům a také jejich významu pro norskou pop-kulturu. Vydobyli si postavení jedné z nejvíce aktivních kapel v zemi. Jsou dobře známí jejich spoluprácí s norskými umělci jako Definite, OnklP, RSP, Apollo, DJ Don Martin, Emire, Jesse Jones, Vinni a další. Skambankt (v překladu zbitý do bezvědomí) je norská hard-rocková kapela z Kleppu. Hrají mix klasického rock’n’rollu, punku a hardrocku, následující tradice kapel jako Motörhead, AC/DC, Sex Pistols, Ramones a The Stooges. Už první stejnojmené album Skambankt, které vyšlo v roce 2004 zaznamenalo úspěch s videohitem KKK.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

ROXY

Dlouhá 33Praha 1

Legendární centrum Roxy s tradicí více jak 17 let svým návštěvníkům nabízí unikátní prostory. Jedná se o prostorově rozsáhlý klub, několik galerií, unikátní divadlo a příjemnou kavárnu v samém centru Prahy. Klub Roxy je zajímavě členěný prostor, který se nachází v dolní části celého komplexu. ...… více

Poslední komentáře