Zpět
YANN TIERSEN (FR) @ ROXY
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

YANN TIERSEN (FR) @ ROXY

Kde:

Dlouhá 33, Praha 1
Kdy:
Hudba:
Rock / Punk / Metal, Live, Alternative
Hodnocení:

Yann Tiersen (official) - 26/2/2015

support: TINY FEET (FR)

Náplast pro fanoušky za zrušený zářijový koncert francouzského hudebního mága je tady!

Avantgardní umělec, multiinstrumentalista a pódiový virtuóz Yann Tiersen se po 3 letech představí pražskému publiku. Tvůrce notoricky známých soundtracků k filmům Amélie z Montmartru a Good Bye, Lenin!, přiveze do ROXY letošní album Infinity. Znalí ví, že koncerty mají spíše než k soundtrackům blíže k energickému punk-rocku, kdy divoká pódiová smršť ostře kontrastuje s atmosférickou polohou studiových alb.


Mezi námi je jistě málo těch, kteří by neznali dnes již legendární soundtrack k filmu Amélie z Montmartru. Minimalistická hudba a opakující se klíčový motiv uhrančivého akordeonu a klavíru. To je kombinace, která vystřelila Tiersena na výsluní. Tiersenův záběr jde ale o mnoho dál a napříč žánry. Yann vystudoval hru na klavír a violu, ale bravurně ovládá akordeon, elektrickou kytaru, xylofon, zvonkohry a snad všechny dechové nástroje. Tiersenova živá vystoupení se vrací k punk rockovým kořenům a nepostrádají energický drive. Na živo tedy očekávejte experimentální smršť.

Do Prahy přijíždí představit své letošní album ∞ - Infinity. "Je to mé osmé album. Název jsem si vlastně nevybral. Ta osmička si vybrala mne." komentoval sám autor. Album je protkané klasickými "Tiersenovskými", ale i netradičními zvuky a splňuje přesně to, co je pro něj typické. Je energické, hravé a atmosférické zároveň. Celé album Infinity si poslechněte zde: http://bit.ly/1xWpWOd

Yann Tiersen patří do kategorie "nevyzpytatelných" a nikdo s úplnou přesností neuhádne, s čím se v únoru příštího roku v ROXY vytasí. Předprodej vstupenek byl dnes zahájen v tradičních online předprodejích a v NoD.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

ROXY

Dlouhá 33Praha 1

Legendární centrum Roxy s tradicí více jak 17 let svým návštěvníkům nabízí unikátní prostory. Jedná se o prostorově rozsáhlý klub, několik galerií, unikátní divadlo a příjemnou kavárnu v samém centru Prahy. Klub Roxy je zajímavě členěný prostor, který se nachází v dolní části celého komplexu. ...… více

Poslední komentáře