Zpět
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

EUROCONNECTIONS ► CHAPELIER FOU /FR 19:30, Velký sál

Kde:

Kubelíkova 27, Praha 3
Kdy:
Hudba:
Rock / Punk / Metal, Live, Electro
Vstupné:
  • Kč 460 – Prodej v Akropoli – Ke stání – (prodej do: 24.12.2015)
  • Kč 520 – Prodej v Akropoli – Ke stání – (prodej do: 21.01.2015)
  • Kč 580 – Prodej v Akropoli – Ke stání – (prodej do: 22.01.2015)
Hodnocení:

Louis Warynski z francouzského městečka Metz strávil svoje mládí poctivým cvičením na housle. Teprve na konzervatoři objevil, že vedle klasiky existuje i báječný svět klubové elektroniky nebo rocku. Proč jedno nebo druhé opouštět, když by mohl všechny svoje lásky spojit do jedné? Znělo to trochu jako nápad hodný šíleného kloboučníka z Alenčiných dobrodružstvím Lewise Carolla a tak pro svůj projekt přijal jméno Chapelier Fou. Nebyl to ale vůbec nápad špatný, šestadvacetiletý houslový virtuóz a elektronický alchymista v jedné osobě je dnes považován za jeden z největších objevů francouzské hudby.

Hudební novináři ho srovnávají s Boards Of Canada, Four Tet nebo Owenem Palletem, ale odkazy na jiné muzikanty dostatečně neodhalují originalitu, s níž Chapelier Fou vstoupil do současné elektronické hudby. Pozornost vzbudily hned debutové singly Darling, Darling, Darling… a Scandale!, které v roce 2009 bodovaly i ve francouzské hitparádě. Vyšly na značce Ici d'ailleurs, nebo-li proslulém labelu z Nantes, který se stará o nahrávky takových osobností jako jsou třeba Yann Tiersen (autor soundtracku k Amélii z Montmartru) nebo Matt Elliott (alias The Third Eye Foundation). Oba jsou velkými fanoušky Chapelier Fou, zatímco prvního jmenovaného houslita zremixoval, druhý zpívá na jeho debutovém albu 613, který vyšlo v roce 2010.

Hravé, delikátní a mimořádně vynalézavé – takové jsou i další desky Chapelier Fou – Invisible (2012) a Delta (2014). Skladby se pohybují od sofistikovaného downtempa až po uhrančivý ambient a jsou v nich slyšet neobvyklé nástroje jako je třeba drnkací nástroj buzuki. Chapelier Fou tentokrát poprvé vystoupí v doprovodu kompletní živé kapely, což slibuje další nevšední zážitek.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

Akropolis

Kubelíkova 27Praha 3

Spousta skvělé živé hudby od zavedených, ale i začínajících jmen české i zahraniční hudební scény. Přesně to vás čeká v jednom z nejznámnějších pražských kulturních prostorů. Zajímavý interiér a přes 900 rozmanitých akcí ročně - to už je pěkná pozvánka…

Poslední komentáře