Zpět
CHARLIE STRAIGHT
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

CHARLIE STRAIGHT

Kde:

Štefánikova 24, Brno
Kdy:
Hudba:
Live
Vstupné:

250,-

Hodnocení:

se vrací na Flédu!

Kapela Charlie Straight vznikla v roce 2006 v Třinci. Jejími členy jsou Albert Černý (zpěv,kytara), Michal Šupák (klávesy, vokály), Johnny Cienciala (basa) a Pavel Pilch (bicí). Mají hodně blízko k hudební scéně v Británii a milujou zpěvačku Bat for Lashes, Natashu Khan.

V roce 2007 je objevil na serveru Bandzone.cz producent Michal Novák a o tři roky později získali tři ocenění

Anděl za debut She’s a Good Swimmer (2009); Objev roku, Videoklip roku (Platonic Johny) a Deska roku. V roce 2010 a 2011 získala kapela cenu MTV European Music Award v kategorii Best Czech/Slovak Act. Charlie Straight uspěli v roce 2011 i v anketě popularity Český Slavík v kategorii MTV videoklip roku.

Zlatou sošku si odnesli za klip School beauty queen. V březnu 2012 vyšlo jejich druhé album Someone With a Slow Heartbeat pod producentskou taktovkou Brita Guye Fixsena, který spolupracoval například s My Bloody Valentine nebo s The Pixies. Rok 2012 byl pro třineckou kapelu nabitý výjimečnými událostmi. Charlie Straight koncertovali v polské Vratislavi v rámci Eura 2012, v Německu, Francii, v Bruselu a Vídni. Největším úspěchem pro ně byla dvě vystoupení v Českém olympijském domě v Londýně a jeden samostatný koncert na festivalu mladých kapel, také v britské metropoli v době olympiády. Charlie Straight už před londýnskými koncerty podpořil svým článkem v The Guardian i novinář Andrew Khan. Charlie Straight také předskakovali v Praze Red Hot Chilli Peppers.

Posledními úspěchy je získání Anděla 2012 za nejlepší skladbu roku, kterou se stala píseň Coco z desky Someone With a Slow Heartbeat a britské mini turné v květnu 2013 včetně koncertu na festivalu The Great Escape.

http://www.facebook.com/events/56641984

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

Fléda

Štefánikova 24Brno

Historie Flédy, jako brněnského kulturního stánku, se datuje již od roku 1911. Jeho původní podobou byl Brüner Fledermause, obdoba kabaretu Wiener Fledermause. Z jeho bohaté historie stačí za zmínku, že jako například první zařízení v Brně se zde hrál jazz. Objekt byl postupně přebudován na filmový ...… více

Poslední komentáře