Zpět
Korben Dallas + Květy 15.4.2014 @Fléda
qr Zobrazit v mobilu Co je QR kód?

Korben Dallas + Květy 15.4.2014 @Fléda

Kde:

Štefánikova 24, Brno
Kdy:
Hudba:
Live, Alternative
Hodnocení:

Výkvět československého alternativně experimentální rocku #concert #alternativeNa duben jsme pro vás připravili dvojkoncert mladých a neklidných zástupců československé alternativní scény.
Mediální partner akce: Radio Čas
KORBEN DALLAS
Hudbu Korben Dallas doprovází nezaměnitelný hlas zpěváka Juraja Benetina a především nevšedně všední texty, které se ladně nesou na alternativně rockových melodiích.
Historie bratislavské kapely Korben Dallas se datuje do roku 2010. Jej debutové album Pekné cesty (2011), které vzniklo jako živá nahrávka z koncertu, bylo okamžitě nominováno na RadioHead Awards v kategorii Album roku – cena kritiků. V roce 2013 vydali Korben Dallas desku Kanevalová vrána. Ta zaznamenala obrovský úspěch na Spotify i ve slovenských hudebních kruzích.

Poslední album kapely nese název Banská Bystria a vyšlo v roce 2014. Za svou krátkou historii stačilo trio v obsazení Juraj Benetin (kytara, zpěv), Lukáš Fila (baskytara) a Ozo Guttler (bicí) doma na Slovensku posbírat tituly za nejlepší album, singl i živou kapelu.

korbenband.bandpage.com

KVĚTY
Květy patří k nezaměnitelných zástupům tuzemské experimentální scény. Jejich tvorbě dominuje hudební kutilství a surreálné texty Martina E. Kyšperského, který do svých písniček rád vkládá příběhy ze svých snů.
Při poslechu Květů se můžete těšit na texty pocházející ze ztracené generace a na kytarové riffy doplněné xylofonem a mandolínou. Zvuk kapely některým připomíná dravost a energie mladých rockových alternativců, jiní v něm naopak slyší odkaz na hudbu normalizačního undergroundu.
Kapela Květy vznikla v roce 2000 a vydala devět alb. Jejich poslední album z roku 2012 "Bílé včely" získalo cenu Vinyla a bylo nominováno na cenu Apollo. Deska byla zároveň vyhlášena jedinou českou nahrávkou mezi deseti nejlepšími alby na radiu Wawe.

Stručně o klubu | zobrazit celý profil klubu

Fléda

Štefánikova 24Brno

Historie Flédy, jako brněnského kulturního stánku, se datuje již od roku 1911. Jeho původní podobou byl Brüner Fledermause, obdoba kabaretu Wiener Fledermause. Z jeho bohaté historie stačí za zmínku, že jako například první zařízení v Brně se zde hrál jazz. Objekt byl postupně přebudován na filmový ...… více

Poslední komentáře