Zpět

Acai znáte určitě nejen z festivalů!



Už jste se setkali letos na nějakém festivalu, koncertě, nebo párty s tímto stánkem Acai? Věříme, že ano. A protože jde o velmi zdravou záležitost, rozhodli jsme se vám předat info, oč vlastně jde a jak moc dobrá věc to je!

Stánek s tímto lahodným brazilským ovocem jste mohli vidět například na Mystic Sk8 Cupu,  Českém snowboardovém poháru, High Jumpu,  na koncertě Tiesta, Davida Guetty nebo na Fighters 2011. Nejde samozřejmě jen o tyto akce, jsou vidět už skoro všude, ale tyhle patří asi mezi ty, kde byste na ně mohli narazit.

U stánku nabízejí mnoho pokrmů a nápojů,  ať už je to mražené Acai s musli, shake s banánem nebo nápoj s ( nyní zakázanou) vodkou.

Chystáme také soutěž o tenhle brazilský zázrak, takže teď si alespoň můžete nastudovat, oč jde a pak už budete v obraze ;)

Pojďme se na to podívat!

VIDEO. Ovoce Açai s vysokou energetickou hodnotou posiluje imunitní systém, pomáhá bojovat s infekcemi, je podpůrným prostředkem v boji s rakovinou, ochraňuje srdce, udržuje dobrou náladu. Díky pozitivním účinkům na zdraví člověka je açai považované za jednu z nejzdravějších potravin na naší planetě.

Açai (čti: asají) je lahodné brazilské bobulovité ovoce temně fialové barvy. Chutí a vůní připomíná čokoládu a lesní plody. Roste v amazonských deštných pralesích. Má bohatou specifickou chuť a vysoké nutriční hodnoty.

Domorodé kmeny amazonské džungle používali Açai jako energetickou podporu při lovu a podpůrný zdroj sexuální energie. Toto ovoce s vysokou energetickou hodnotou navíc posiluje imunitní systém, pomáhá bojovat s infekcemi, je podpůrným prostředkem v boji s rakovinou, ochraňuje srdce, udržuje dobrou náladu a díky tomu, jsme schopni si lépe užívat života.

Podpora imunitního systému, redukce hmotnosti, spalování tuků

Přírodní kombinace antioxidantů, esenciálních mastných kyselin, aminokyselin a fytosterolů podporuje imunitní systém organismu jako přirozenou ochranu před nemocemi. Dále podporuje zlepšení tělesných funkcí, snazší zpracování potravy, lepší trávení a efektivnější spalování tuků. Produkt Açaico je přírodní a bezpečná cesta jak zhubnout a vypadat mladě. Dlouhodobé užívání produktu Açaico má za následek postupné a zdravé snižování hmotnosti.

Zvýšení odolnosti kardiovaskulárního systému

Esenciální mastné kyseliny a antioxidanty v bobulích açai bojují proti srdečním onemocněním. Ty samé kyseliny pomáhají také při vstřebávání potřebných vitamínů A, E, D a K.

Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Esenciální mastné kyseliny a antioxidanty v bobulích açai bojují se zlým cholesterolem (LDL), přičemž zároveň zvyšují prospěšný cholesterol (HDL).

Pomáhá zdolávat nádory

Předchází nádorovým onemocněním a výrazně pomáhá při jejich léčbě. Açai je nejsilnější přírodní antioxidant a v těle působí jako zásadní zdroj energie. Je potřebný při posílení buněk a v boji s volnými radikály. Volné radikály jsou velmi malé molekuly, které vznikají jako nežádoucí produkt metabolismu živých organismů. Napadají buňky v těle, poškozují DNA, a tím způsobují různé nemoce. Existuje několik výzkumů, které dokazují schopnost açai bojovat s rakovinou.

Pročišťuje organismus a zbavuje ho škodlivých látek

Açai obsahuje více než 40% vlákniny a její dostatek má preventivní účinek proti rakovině tlustého střeva, pozitivně ovlivňuje rychlost vstřebávání živin, zvětšuje objem trávené potraviny, a tím prodlužuje pocit sytosti. Pročišťuje organismus a zbavuje ho škodlivých látek. Dále zvyšuje schopnost koncentrace a zlepšuje zrak.

Ovocie açai je bohaté na aminokyseliny. Aby svaly správně fungovaly a výkonnost stoupla, potřebujeme aminokyseliny. Aminokyseliny v kombinaci s esenciálními mastnými kyselinami v açai pomáhají spalovat tuk efektivněji a svaly rostou rychleji.

Co na to říkáte? Naše redakce ochutnala asi všechny produtky, které nabízejí a můžeme potvrdit, že účinek tohoto blahodárného ovoce je opravdu takový, jak se o něm píše.

Nyní je na vás, vyzkoušet si to na vlastní kůži.

Každopádně budete mít již brzy možnost díky naší soutěži, kterou jsme na začátku článku zmínili.

Více informací naleznete na .

 

Acaimania/ollie

Poslední komentáře