Zpět

BirdPen, vedlejší projekt dvou členů Archive, vystoupí ve Futuru



BirdPen tvoří Dave Pen a Mike Bird. Tahle dvojka se dala dohromady před několika lety, kdy spolu sdílela byt v Southamptonu. Hned od začátku byli posedlí skládáním písniček a tvořením zvuků. Začali vydávat spoustu EPs, která byla nadšeně přijímána hudební kritikou.

To jim dalo potřebnou jistotu k cestě do Švýcarska, kde natočili svoje debutové album ‘On/Off/Safety/Danger’. Jejich hudební pouť pokračovala do studia Eve Studios ve Stockportu, tkde spolupracovali s Jimem Spencerem a Frankem Arkwrightem na svém druhém albu ‘Global Lows’. Během let postupně skládali mozaiku svého temného doom groove spacerockového barevného soundu.

Produkování a nahrávání celkem tří velkých desek a koncertování po celé Evropě z nich udělalo svérázné hvězdy s loajální fanouškovskou základnou. Zvuk BirdPen je dle jejich vlastních slov jako “postavit se na konci světa s úsměvem na tváři.”

Dave je navíc už deset let nedílnou součástí v Londýně usazeného hudebního kolektivu Archive, kde se podílel na skládání písniček na jejich posledních šest studiových alb. S Archive v poslední době na pódiu vystupuje i Mike.

BirdPen letos přišli s novým albem ‘In The Company of Imaginary Friends’, které je o touze po svobodě v dnešním světě, který se vymkl kontrole. Album nahráli s Frankem Arkwrightem v Abbey Road Studios.

BirdPen nejsou pro pražské publikum neznámí. Dva koncerty v minulých letech odehráli na Sedmičce a protože se setkali s nadšenými reakcemi publika, zamíří BirdPen 24.listopadu do pražského Futurum Music Baru.

Vstupenky na koncert jsou ke koupi za 250,- Kč + poplatky na www.GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal, Eventim a v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. V den koncertu na místě za 300,- Kč.

 

Více info:

 

www.birdpen.com

www.facebook.com/birdpen

www.futurum.musicbar.cz

www.facebook.com/futurum

www.dsmacku.com

www.facebook.com/dsmackupromotion

Poslední komentáře