Zpět

Al Di Meola hraje Beatles - 10. května v Plzni



10. května vystoupí v rámci projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 v Měšťanské besedě americký kytarista Al Di Meola. Držitel Grammy a čtyřnásobný vítěz ankety časopisu Guitar Player Magazine přiveze se svým kvartetem především skladby Beatles z posledního alba All Your Life (A Tribute to the Beatles). Al Di Meola se přearanžováním skladeb Beatles vrátil do svého mládí, kdy Beatles byly jeho oblíbenou skupinou. Koncertu bude dominovat jiskřivý zvuk kytary držitele Grammy Award, který v sobě nezapře latinsko – americké a španělské vlivy.

Al Di Meola se víc než třicet let suverénně pohybuje ve světě jazzové fúze, ale také akustické latinsko – americké hudby. Raketový vzestup zaznamenal v sedmdesátých letech díky hraní ve skupině Return to Forever, kterou založil Chick Corea. Jako člen tria John McLaughlin – Paco De Lucia – Al Di Meola nahrál jedno z nejprodávanějších live alb v historii – Friday Night in San Francisco. Během své kariéry spolupracoval se Stanley Clarkem, Jean-Luc Pontym, Janem Hammerem a dalšími.

V rámci Plzně 2015 dále 7. července vystoupí na stejném místě americká písničkářka Suzanne Vega. Autorku a interpretku hitů Tom´s Diner, Luka, Marlene on the Wall, Queen and Soldier doprovodí kytarista Gerry Leonard. 31. října dojde v Plzni i na krále britského blues - zpěváka, kytaristu, hráče na klávesy a foukací harmoniku Johna Mayalla. V kulturním domě Peklo zahraje v rámci turné Hands That Play The Blues.

Koncerty pořádá Dominik Centrum ve spolupráci s projektem Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Vstupenky na všechny koncerty jsou v prodeji na webu www.mestanska-beseda.cz a v ostatních prodejních sítích.

Více informací na www.mestanska-beseda.cz a www.plzen2015.cz.

Poslední komentáře