Zpět

Ambassador Café Del Mar Pierre Ravan oslaví v ROXY narozeniny



Rok narozeninových oslav pokračuje v ROXY i v dubnu. Pražský klub, který letos slaví 20. výročí existence, nejprve v lednu hostil narozeninovou party DJe Trávy, v březnu pak oslavily své druhé výročí hned dvě pravidelné klubové noci ROXY Vibrator a Flow. 27. dubna přibude k oslavencům další důležitá postava světové taneční scény - Pierre Ravan jeden z nejslavnějších fashion DJs na světě.

Ravana, který mimo jiné působí i jako ambassador prestižního labelu Café Del Mar, na hlavní stage doplní domácí 2TAKT DJs & Tibi, Chill out bude patřit dvojce Roman Rosi & BeeBee a VJem večera bude Quark / astraL D:VISION.

Že si Pierre vybral pro svou narozeninovou oslavu právě Prahu a ROXY, není náhoda. "Poprvé jsem se do Prahy dostal pár let po revoluci, v roce 1993. V tý době jsme rozjížděli sérii house parties pod hlavičkou ELLE. Líbilo se mi, jak tady ta nově vznikající scéna drží při sobě a že lidi chodili na parties v první řadě kvůli muzice. Líbilo se mi to dokonce tak moc, že jsme tu s Bidlem dělali parties skoro rok a půl každý měsíc. V ROXY jsem si pak poprvé zahrál v roce 1997 s Ericem Morillem," objasňuje své dlouholeté pouto k české metropoli Ravan, který zde zahrál naposledy loni v létě právě v ROXY na Flow.

Pierre Ravan, který aktuálně žije ve slunné Dubaji, se asi nejvíce proslavil coby DJ, který svými sety dává další rozměr módním přehlídkám takových značek jako Paco Rabanne, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Thierry Mugler, Jean Paul Gaultier, nebo ELLE Magazine.

"V téhle branži se pohybuju už skoro dvacet let. Začal jsem s tím, když Dolce & Gabana, kteří tehdy rozhodně nebyli tak známí jako teď, hledali způsob, jak ozvláštnit svoje přehlídky. Přišli jsme s konceptem live DJ setů na přehlídkách, místo do té doby normální reprodukované hudby. Návrháři mi pak posílali náhledy svých kolekcí několik měsíců dopředu, abych si mohl připravit set tak, aby k dané kolekci co nejvíc pasoval. Beru to tak, že pro mě je móda i muzika propojená," říká k tomu Pierre, který má však na svém kontě mnohem víc než jen hraní na módních přehlídkách prestižních značek.

Jeho jméno je například spjato s výše zmiňovaným labelem Café Del Mar, kde je jeho prací mimo jiné změnit vnímání tohoto renomovaného labelu jako toho, který se věnuje pouze vyklidněnějším, chill outovým žánrům. "Spíš než chill out je Café Del Mar tím, kdo vám zprostředkuje zajímavou a objevnou hudební cestu vedoucí od chill outu přes deep a soulful až po našláplé "techy" záležitosti," vysvětluje Ravan.

Objevná hudební cesta napříč žánry a emocemi je ostatně poměrně charakteristické označení i pro Pierrovu tvorbu jako takovou, kterou on sám často nazývá "spiritual house music". "Jde o propojení lidí na parketu s DJem, o energii kterou se jim snažím předat. Nemusí se to týkat bezprostředně jenom house music, můžeš mít třeba soulful, minimal nebo klidně i techno spiritual music," dodává oslavenec.

Jeho hudební záběr potvrzuje jak celé řada skvěle přijatých remixů, tak společné album se Safarem Spititual Brothers (2011) i nyní již šestidílný unikátní koncept KaRavan, což je Pierrův vlastní koncept, kterým prezentuje hudbu pro všechny hodiny a minuty každého dne. Je to tak doslova živoucí hudební organismus, který hudebně roste a větví se do různých rytmických poloh a stylů.

Jak už bylo naznačeno, působivá a pohlcující atmosféra ale není typická jen pro KaRavan, ale i pro Pierrovo hraní obecně. Je tak nadmíru jasné, že i na své narozeninové oslavě 27. dubna v ROXY nás pozve na fascinující trip po hudebním vesmíru! Jako drobnou ochutnávku si pak můžete dát těsně před začátkem party jeho mix pro pořad Starr Mix pražského Expresradia, který uslyšíte v pátek 27. 4. po osmé hodině.

Klub bude otevřen od 22:00. Do 23:00 budou v prodeji vstupenky za 100 czk, poté za 150 czk. Krom Pierra Ravana vystoupí na hlavní stage domácí 2TAKT DJs & Tibi, v chill outu budou hrát Roman Rosi & BeeBee, VJovat bude Quark / astraL D:VISION.

VIDEO

KaRavan of Pierre Ravan in Nasimi 2011


WEB

Pierre Ravan: http://www.pierreravan.com/

 

2TAKT DJs: http://www.idj.cz/2takt/

 

FB Event: http://www.facebook.com/events/269926309756308/

 

ROXY: http://roxy.cz/

Připravila: mia/ Roxy

Poslední komentáře