Zpět

Angličtina, nebo čeština? Záleží na modelu!



Východočeský Pig Fest on tour, tedy halovka zaměřená na dnb, se již blíží. My vám přinášíme rozhovor s trojicí jejich protagonistů, tentokrát z našich luhů a hájů. A těšte se na Pig Fest, už 16.03. v pardubickém Ideonu!

Rozhovor s Akirou, Webproject a Formitoxem, které uslyšíte na Pig Festu on tour.

AKIRA

Jak to vypadá s tvým společným projektem s Anakinem, tedy Deadly Vipers? Plánujete další společné akce?

Jasně, jasně Deadly Viperz furt jedou v plný síle, Anakin je pán! Čekujte nás facebook, jsou tam odkazy na sety a terminy. Už se nám plní léto open airy, pomalu ale jistě. www.facebook.com/deadlyviperz

 

Na Pig Festu hraješ už hodně dlouho, jak se za tu dobu změnil tvůj styl, nebo jsi stále věrný jedné poloze?

Yap. Pigfesty holím od roku 2008 jako rezident a sem za to vděčnej. První liga! Styl sem nezměnil. Mám rád hudbu, míchaní a rozjetej crowd. Nejsem hudební fundamentalista (omezenec) a vozím sebou pokaždý mraky hudby. Nepřipravuju a řeším vždy až na miste dle lidi, místě a času, kdy hraju. Tenhle punkovej přístup mě právě asi u toho drží už těch 15 let ;). Vidíme se v Pardubkách, bassheadz!!

 

 

WABPROJECT

Váš projekt tvoří hned dva DJs a jeden MC, jak mezi vámi funguje komunikace při vystoupení? Domlouváte se dopředu? Přece jenom u tří lidí to nemusí být tak snadné…

Na ničem se nedomlouváme. Vše je naprostá improvizace a jediný, co děláme je, že si ukazujeme na playery, který track můžeme vytáhnout z CD playerů . Za ty roky už víme, co můžeme jeden od druhého očekávat :)

 

Váš MC se nebojí češtiny. Je snadné přebíhat během vystoupení z angličtiny do češtiny?

Bombicz: Záleží na modelu (smích). Ne ale je fakt, že během vystoupení si to zřejmě nijak neuvědomuje, přeci jen jsme v Čechách a je dobré taky něco dát naší rodnou řečí...zas na druhou stranu angličtina lépe zní,takže úplně nejlepší je kompromis,tak jak to "Bí" dělá.

 

 

FORMITOX

Jsi členem pardubické FDC crew a také pořadatelem velké DNB akce. Myslíš, že ve vašem regionu je snadné takové akce pořádat a že je zde dostatek natěšených fanoušků této muziky?
On je velký rozdíl mezi tím „uspořádat“ a „pořádat“. Jednu akci dnes dokáže udělat prakticky kdokoliv, ale pokud je chce pořádat pravidelně, potřebuje, aby se akce stala úspěšnou a to už tak snadné není. Za sebe můžu říct, že naše bandička se neustále snaží přizpůsobovat dění na dnb scéně. Nároky fanoušků jsou vyšší a vyšší a pokud chce být promotér úspěšný, pak je musí vyslyšet. Každopádně dnb fans je tu poměrně dost a moc mě to těší.

Jaká je tvoje oblíbená poloha dnb, na kterou se u tebe mohou návštěvníci Pig Festu těšit?
O:Temnota a energie! V mých setech můžete slyšet především neuro, techstep a techdrum. Záleží pak na tom, v jakou dobu hraji a kam až mi publikum dovolí zajít. :o)

Připravila: mia

 

Poslední komentáře