Zpět

Asian Dub Foundation přivezou na Rock For Churchill nové album



Asian Dub Foundation vydali v červenci dlouho očekávanou desku More Signal More Noise. Fanoušci britských revolucionářů budou mít příležitost slyšet nové skladby poslední srpnový víkend na festivalu Rock for Churchill, kde kapela vystoupí po boku Selah Sue, Archive, Royal Republic, Looptroop Rockers a dalších.

„Novou desku jsme začali nahrávat hned ráno po šíleném koncertu ve Village Underground. Probudili jsme se v sobotu ráno a dovalili jsme se do Red Bull Studios v Londýně. Někteří z nás začátek session skoro propásli,“ říká pobaveně o začátku nahrávání kytarista Steve Chandra Savale. Nové skladby byly nahrány během pouhých tří dnů a v dalších třech byly smíchány, což pravděpodobně vysvětluje hektický, ale na druhou stranu soustředěný karnevalový chaos deseti skladeb na More Signal More Noise. Kapela nahrávala, jakoby stála na pódiu. Žádné předem připravené beaty a skoro vše na první dobrou.

První verze nových tracků se zrodily na sessions s dubovou legendou Adrianem Sherwoodem. Poté si je muzikanti obehráli na několikaměsíčním turné a teprve pak se vydali nahrávat do studia. „I díky tomu je deska More Signal More Noise hodně podobná našemu prvnímu albu,“ přikyvuje Savale a dodává: „Myslím, že zníme živěji než na předchozích nahrávkách. Spojujeme věci, které se moc často u sebe nevidí – radikální kreativitu se syrovým primitivismem, primitivní rock’n’rollové experimenty a současnou bass music.” Asian Dub Foundation vystoupí ve Vroutku ve znovuobnovené sestavě s původními členy DR Das (basa), Rocky Singh (bicí), Ghetto Priest (zpěv) a novým členem Fluteboxer Lee (flétna & beatbox).

Kromě Asian Dub Foundation se na hlavní scéně Rock for Churchill představí Selah Sue, Archive, Looptroop Rockers, Royal Republic, Babylon Circus, Submotion Orchestra, Tata Bojs, Horkýže Slíže, N.O.H.A. a další. DJ stage bude kralovat hned pětice britských DJs a producentů – Ed Rush, Far Too Loud, A-Skillz, Tantrum Desire a Mad Professor.

Po loňském vyprodaném ročníku se i letos Rock for Churchill těší velkému zájmu hudebních fanoušků. Již na začátku července pořadatelé oznámili prodáno 60 % kapacity přírodního areálu Myslivna. Dvoudenní vstupenky si můžete pořídit do 31. 7. za 800 Kč (+ případné poplatky), od 1. 8. za 900 Kč (+ případné poplatky). Do konce července je v prodeji také limitované množství jednodenních vstupenek. Vstupenky jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na www.rfch.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketportal, Ticketpro a Sazkaticket. Kompletní informace o předprodeji najdete na www.rfch.cz/vstupenky.

Generálním partnerem Rock for Churchill je Staropramen.

Oficiální událost na Facebooku: http://bit.ly/RFCH2015_FBevent

 Asian Dub Pistols videa:

https://www.youtube.com/watch?v=896KDQp1ZBE

https://www.youtube.com/watch?v=z3Vs2nOkDW8

 

 

 

ROCK FOR CHURCHiLL 2015

28. – 29. 8. 2015

Vroutek, areál Myslivna

 

Hlavní stage:

Selah Sue (BE), Archive (UK), Asian Dub Foundation (UK), Royal Republic (SWE), Looptroop Rockers (SWE), Babylon Circus (FR), Submotion Orchestra (UK), Mad Professor (UK), Tata Bojs, Horkýže Slíže, N.O.H.A., Wohnout, United Flavour, Sto zvířat, Pipes and Pints, Prague Conspiracy, Mydy Rabycad + další

 

DJ stage:

Ed Rush (UK), Far Too Loud (UK), A.Skillz (UK), Tantrum Desire (UK), Mad Professor (UK), E.ndru, Pixie, Suki, Bifidus Aktif + další

 

www.rfch.cz

www.facebook.com/rfchfest

www.instagram.com/rfchfest

www.twitter.com/rfchfest

 

Poslední komentáře