Zpět

Audi Snowjam přiveze do Špindlerova Mlýna světovou snowboardovou elitu



Audi Snowjam, finálový závod Světového poháru ve snowboardingu a zároveň jediná evropská zastávka celé letošní série, se uskuteční  v sobotu 14. březnave Skiareálu Špindlerův Mlýn v Krkonoších. Domácí diváci tak budou moci poprvé v historii vidět na vlastní oči nejen souboj o vítězství v závodě, ale i o vítězství v celém seriálu a dekorování vítězů křišťálovými glóby.

 

Program Audi Snowjamu začíná v pondělí  9. března příjezdy prvních jezdců, kteří budou mít již od úterý možnost  trénovat na páteční kvalifikaci a sobotní závod. Obhájkyně loňského prvenství Šárka Pančochová nemůže na domácí půdě chybět a věří, že s podporou publika předvede jízdy ve stylu a na hranici svých možností.  „Naším cílem je zorganizovat kvalitní závod se širokou plejádou vynikajících sportovců tak, jak tomu bylo v předcházejících letech. Počítáme však s tím, že  letošní Snowjam bude v porovnání s předcházejícími ročníky zcela odlišný právě proto, o jak prestižní závod a výjimečnou událost na českých horách se jedná,“ řiká Martin Černík, zakladatel závodu, bývalý český reprezentant a současný trenér české snowboardové reprezentace.

Závod Audi Snowjam je vyvrcholením celé letošní série a zároveň závodem, ze kterého si jezdci připíší body nejen do hodnocení poháru pod patronací FIS, ale i do neméně prestižního  World Snowboard Tour. Navíc jak páteční kvalifikační jízdy tak sobotní závod přenáší v přímém přenosu kanál  ČT4 Sport a tak si na své přijdou i ti milovníci snowboardingu, kteří se nebudou moci do Špindlerova Mlýna dostavit osobně. Návštěvníci se podle slov jednoho z hlavních organizátorů závodu Daniela Krčmáře mohou kromě špičkových sportovních výkonů  a světové jezdecké extratřídy  těšit na vždy příjemnou atmosféru v průběhu závodů i na zajímavý program na večerních parties.

Vstup na závody je zdarma, kulturní program, který zahrnuje dva večery plné koncertů a dj setů v krytém prostoru na ploše 1000 metrů čtverečních umístěném přímo v srdci areálu je zpoplatněn.

 

Klíčové údaje:

- finále Světového Poháru FIS World Cup 2015

- jediná zastávka Světového poháru FIS 2015 v disciplíně slopestyle v Evropě

- součást prestižní světové série World Snowboard Tour

- První společný závod FIS a WST v Evropě

- Unikátní trať která obsahuje množství freestyle překážek jako jsou U-rampa, Corner, Big Air i zábradlí 

Poslední komentáře