Zpět

Big Boss vydá Ježíš táhne na Berlin



Bigg Boss label vydá tento rok vedle tradičních rapových nosičů i několik čistě elektronických desek. Jedním z těchto projektů (vedle DJ Alyaz presents DROPS Vol. 3 a EP Pjoni - Towns) bude Ježíš Táhne Na Berlín, který dokončil po mnoha letech své existence svou první oficiální desku s názvem Don't Die Drunk.

V současné době kapela čítá dva kmenové členy, audiovizuální umělce, bratry Ondřeje a Petra Skaly. ''JTNB jest hudebním uskupením v němž se prolínají hudební žánry, tak jako se prolínají světy okolo nás. Mužský a ženský, dobrý a zlý, tento a onen svět, kterým oběma dlužíme smrt'', tvrdí Ondřej a vzápětí dodává: ''Většina z nás žije někde mezi těmito světy (nejen pro ně je ale deska určena) a většina z nás se smrti úspěšně bojí. Jenže vyhnout se jí znamená okrást obě strany. Proto "Don't Die Drunk".

Projekt JTNB již koncertoval v Mexiku, Indonésii, na Filipínách i různě po Evropě, což vzhledem k povaze českého kulturního prostředí není zcela běžné. Ve svých začátcích (jednočlenný projekt Ondřeje Skaly) se JTNB stylově pohyboval na pomezí žánrů jako je break core, idm a ambient, v současné podobě je přesnější stylové zařazení už nemožné. Přibyla sólová basová kytara, power pop, při živých vystoupeních pak beat box s baskytarou, metalizující elektrická kytara a vokální exhibicionismus. Na desce najdeme i melodramatické skladby nebo remix divotvorných Die Antwoord.

CD bude oficiálně pokřtěno i živým vystoupením JTNB v den vydání 26. 6. 2014, a to v pražském klubu NEONE. Společně s nimi vystoupí Ondřej Anděra (WWW), Karaoke Tundra, Mutanti hledají východisko a Reverend Dick. Akce začíná v 1800!

První video singl z desky Ježíš Táhne Na Berlín - Don't Die Drunk je záznam z jejich společného audiovizuálního vystoupení se seskupením Macula v Liverpoolu (2013).

Připravila: mia/ Nedori

Poslední komentáře