Zpět

Česko má nový rekord v hromadném přípitku svítícím panákem



Na Horním náměstí v Olomouci si v pátek večer připilo Becherovkou Lemond rekordních 177 lidí. Úspěšný pokus o nový český rekord v hromadném přípitku svítícím panákem byl součástí mezinárodního Festivalu světla a videomappingu VZÁŘÍ, který opět zavítal do hanácké metropole. Nad regulérním průběhem rekordního přípitku dohlížel komisař z agentury Dobrý den.

Přípitek probíhal v jeden okamžik na Horním náměstí v Olomouci a lidé si hromadně připili „prohibiční“ Becherovkou Lemond 19 %. „Přípitek 19procentním Lemondem je zajímavost, která se s velkou pravděpodobností již nebude opakovat,“ říká brand manager značky Becherovka Lemond Jozef Tomečko, a dodává „limitovanou edici Becherovky Lemond 19 % jsme vyrobili jako reakci na zákaz prodeje alkoholických nápojů s obsahem alkoholu 20 objemových % a výše. Lemond tak mohl svítit v obchodech, barech a restauracích i během prohibice. Navíc je příznačné, že se rekordní přípitek konal právě na tomto festivalu, který je založený na hře se světlem.“

Becherovka Lemond se vydávala ve svítících panácích několik desítek minut před přípitkem. Rekord ověřil komisař z agentury Dobrý den a potvrdil 177 lidí, kteří si hromadně připili jemným citrusovým likérem. Návštěvníci mohli navíc během dne zavítat do LEMOND festivalového baru.

Mezinárodní Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ se koná v Olomouci od 25. do 29. září 2012. Videomappingové projekce připravilo pro diváky v centru města devět týmů z Holandska, Slovenska, Maďarska a České republiky. Všechny projekce jsou promítány na fasády historických budov a každá vypráví originální příběh. Součástí festivalu jsou také koncerty, workshopy a zajímavé výstavy.

 

Připravila: mia/ Lemond

Poslední komentáře