Zpět

Climax tentokrát s Nesquikem a Richiem



Climax je mimořádně úspěšná party v Roxy. Na další pokračování si Chris Sadler pozval Nesquika a Richie. Těšit se můžete již tuto sobotu!

Poslední sobota v měsíci nemůže v ROXY patřit nikomu jinému než Chrisi Sadlerovi a jeho rezidentní noci Climax. Nejinak tomu bude i 26. května, kdy si Chris na nejdéle fungující pravidelnou klubovou noc v ČR pozval duo zkušených DJs NesquikRichie, z nichž se druhý jmenovaný představí nejen na Climaxu ale také v ROXY úplně poprvé! Kromě Chrise Sadlera, Nesquika a Ritchieho se těšte rezidentního VJe Martina a chll out DJe, jehož jméno zatím zůstává tajemstvím.

Jak Nesquik, tak Richie patří na domácí taneční scéně mezi velmi dobře známá jména. Ostatně není se čemu divit, vždyť Richie se na scéně pohybuje už bezmála dvacet let a Nesquik jen o chvíli méně.

Služebně starší Richie začínal jako řada dalších na komerčních diskotékách. Zásadní zlom v jeho kariéře pak přišel v roce 1998, kdy se začal naplno věnovat taneční hudbě jako takové. Rezidentura v dnes již zaniklém klubu Flashdance nebo společné moderování Live Flashdance hitparády s DJem Luckym  Ritchieho dostaly do širšího povědomí domácích clubberů.

Na přelomu tisíciletí přibral k DJingu navíc ještě také promotérskou činnost a stal se organizátorem řady prestižních parties jako Alarm partyTechnosis či Technotrain, kde si coby rezident zahrál po boku tuzemské DJské špičky. Se vzrůstajícím věhlasem pak přišlo hraní v pražských klubech jako Studio 54MeccaDuplex či Stonx, přičemž právě někdy v této době Ritchie definitivně zjistil, že stylem jeho srdci nejbližším je house.

S výstižným sloganem "House Music Is your Music" pak projel celou ČR a kromě řady předních klubů si zahrál rovněž na festivalech jako Cosmic Trip či Open Air Mácháč. Podíval se ale také například do sousedního Německa, kde se představil např. na RTL Club Nacht či House Club Nacht v Berlíně.

"Je neuvěřitelný, že člověk, který na české taneční scéně pohybuje takovou dobu, ještě nikdy nehrál v ROXY. Měl jsem už několikrát tu možnost Richieho slyšet, když jsem spolu hráli v klubech jako D-Club v Mariánských Lázních nebo May v Trutnově a vždycky mě fascinovalo, jak dokáže s naprosto samozřejmostí pobavit jak underground, tak komerčněji zaměřené publikum aniž by se podbízel nebo hrál set složený ze samých hitovek.  Jeho dvě dekády praxe jsou znát nejen v schopnosti zaujmout publikum ale i technikou mixu, která je absolutně bezchybná. Jsem patřičně hrdý, že si Ritchie odbude svou premiéru v ROXY právě na Climaxu," dodává ke svému prvnímu květnovému hostovi Chris Sadler.

Jak už bylo v úvodu naznačeno, o nic menším jménem není ani druhý Chrisův květnový host Nesquik. Vítěz DJské soutěže LIVC Bassline Cup z roku 2003 začal s DJingem v roce 1999 a první zkušenosti sbíral na školních parties. Spolehnout se při tom mohl jak na svou odvěkou lásku k muzice podpořenou studiem hry na piano, tak na pomoc vlastního otce, který býval sám DJem.

Tehdy hrály v jeho setech prim především house, techno, new wave a hip hop, přičemž žánrové přesahy jsou pro Nesquikovo hraní charakteristické dodnes. Sám ostatně říká, že nehraje žádný specifický styl a v jeho hudbě tak můžete slyšet mix žánrů jako progressive, trance, electro house, tech-house nebo techna, které míchá s pohlcující spontaneitou a citem pro atmosféru party.

Ať už jde o DJing nebo produkci, které se Nesquik aktivně věnuje několik posledních let  (aktuálně dokončuje nový singl The Revenge of Cthulhu a chystá debutové album), tím hlavním je pro něj ve všech případech především pobavit lidi. Své o tom vědí, jak ti kteří Nesquika viděli někdy hrát třeba v ostravském Fabricu, libereckém klubu Liquid či v Praze v MecceMatrixu nebo právě v ROXY, tak sám Chris Sadler.

"S Honzou jsme se potkali za ta léta už nespočetněkrát za pultem i mimo něj. Naposledy jsme spolu hráli zrovna v ROXY na Free Mondays a klub byl plný až k prasknutí. O měsíc později jsme se náhodou potkali ve vlaku na cestě z hraní na Moravě. Během cesty mi Nesquik pustil nějakou muziku, na které zrovna dělal. Rozhodně to bylo na úrovni a doufám, že něco z toho zahraje také v ROXY v sobotu na Climaxu. A i kdyby ne, tak vzhledem k tomu, že pravidelně hraje v těch nejprestižnějších klubech v ČR, jsem si jist, že své skvělé DJské dovednosti a naprostou profesionalitu předvede i v sobotu 26. 5. v ROXY."

Květnový Climax začíná v ROXY sobotu 26. 5. ve 22:00. Vstupenky koupíte přímo na místě za 100 czk.

VIDEO

Nesquik DJ set


Chris Sadler DJ set


WEB

Chris Sadler: http://www.chrissadler.com/

Nesquik: http://www.djnesquik.com/

Richie: http://www.djrichie.cz/

FB Event: http://www.facebook.com/events/295397330541971/

ROXY: http://roxy.cz/

Připravila: mia/ Roxy

Poslední komentáře