Zpět

DJ Rido: Spolupráce s Metalheadz byla rychlá, ale cesta do tohoto okamžiku složitá!



Na Pig Festu budete moci první den tančit na set úspěšného českého DJ Rido, který se může pochlubit nemalými úspěchy. Vydává jeden track a mix za druhým, skládá muziku i pro různé události, obdržel ocenění Producent roku podle Drumandbass Awards 2011 a spolupracuje s významnými osobnostmi a s labelem Metalheadz. Skvělá příležitost pro to položit mu pár otázek.

Spolupracuješ s ceněným labelem Metalheadz, jak ses k této spolupráci dostal? Stálo to velké úsilí?

K samotné spolupráci došlo poměrně rychle, protože jsem jim poslal jeden track a ten je zaujal natolik, že se mi hned druhý den ozvali a od té doby jsme začali spolupracovat. Ale cesta do tohoto okamžiku byla složitá.

Jsi jeden z mála šťastlivců, kteří se hudbou živí na plný úvazek. Jak těžké bylo si život takto zařídit, musel jsi někdy dělat určité ústupky?

Ústupky musím dělat hodně často a taky strašně moc riskovat, protože pokud chcete hrát na jistotu, tohle určitě není cesta pro vás:). Zrovna minuly týden jsem musel odmítnout velice zajímavou nabídku a nešlo o rozhodnuti opravdu jednoduché.

Jsi skutečně pilný jak v hraní, tak v produkci, kde bereš na vše energii a kde bereš inspiraci pro tvorbu hudby?

Snažím se hodně sportovat a samozřejmě mě nabíjejí lidi, kteří přijdou na party a pořádně si to užijí. Člověk tak může mít radost, že je malým důvodem toho, že se ti lidé tak skvěle baví v ten daný okamžik. Pro inspiraci poslouchám hodně různé hudby a taky mě dost inspiruji filmy.

Na jaký sound se můžeme těšit na Pig Festu? Chystáš se i zapařit, nebo se raději budeš šetřit?

Baví mě hrát hodně energicky, ale snažím se, aby ten set měl nějaký průběh, aby tam byla nějaká myšlenka... A jsem typ Dj, který musí pařit, protože jinak bych nedělal to, co dělám :)

 

Dvacátý díl Pig Festu pod názvem Pig Fest 20th Celebration se bude konat opět během dvou dnů, a to ve dnech 23. a 24. listopadu. První noc bude opět ve znamení lámaných beatů a druhý den zazní hutné techno rytmy. Festival se vrací do industriálního prostoru garáží pod mostem Milénia. Předprodej vstupenek začal 8.10. v síti Ticketportal a o pár dnů později také na dalších předprodejních místem v Plzni. Cena jednodenní vstupenky činí 250 Kč, na oba dny vás bude stát 300 Kč.

http://www.pigsproduction.net/pf20/

Poslední komentáře