Zpět

DMC Championship o nejlepší DJs 29. září v Lucerně!



Gramofon jako hudební nástroj a zručné ruce DJe, který na něj hraje. Pro někoho gymnastika za gramofony, pro další dechberoucí show. DMC Czech&Slovak Championship je každopádně tady a vy byste si jej neměli nechat ujít! Nejzručnější DJs z Čech a ze Slovenska totiž 29. září míří do pražského Lucerna Music Baru, aby se tu střetli v napínavém souboji a několik z nich postoupilo do světového finále, které se v říjnu uskuteční v Londýně.

"Třicátý ročník světového finále jsou krásné kulaté narozeniny této DJské soutěže, a tak chceme i tady posunout level zase o trochu dál,“ vysvětluje pořadatel DJ Friky svůj záměr a vizi. „Pozvali jsme na showcase a do poroty aktuální vítěze DMC WORLD TEAM 2012, což je pekelná belgická parta The Mixfitz s kterými do Prahy přiletí i DJ Cross, který je šampionem IDA WORLD 2011!“ Vykřičník je na místě, kromě špičky československého turntablismu totiž máte opravdu jedinečnou možnost vidět a slyšet i nejvyšší zahraniční kvalitu, která má už opravdu blízko k akrobacii za gramofony...

The Mixfitz je trojice úspěšných sólových battle  DJs. Již zmíněný DJ Cross vyhrál předloni IDA WORLD 2011, DJ Damented je již 5x (!) DMC Belgium Champion a DJ Jack vyhrál 2x  soutěž Wax the City. Tahle belgická parta hraje už 5 let mejdany po celé Evropě a loni se rozhodla ovládnout i teamovou scénu. S jejich sólovými národními trofejemi a jedním světovým titulem se tak trochu dal úspěch očekávat, ale to co pak společně předvedli, všem vyrazilo dech a tak jsou aktuálně šampiony DMC WORLD FINAL 2012. Letos se chystají svůj titul obhájit, takže to postupující z československého kola nebudou mít snadné, ale pokud  i tak chcete vidět to nejlepší, co z technického DJingu lze zažít, neměli byste si 29. září nechat ujít! Je libo ukázku?



I v rámci česko-slovenského finále jde o hodnotné ceny a vítěz poletí reprezentovat československou DJskou republiku na DMC WORLD 2013 v Londýnské O2 Indigo aréně! Má tedy sakra velkou šanci nakopnout svou kariéru na mezinárodní úrovni. „Stačí jen“ přijet do Prahy se show, která "zabije" mezinárodní porotu. Soutěžit se bude ve třech kategoriích – soutěž jednotlivců Championship, divácky velmi aktraktivní Supremacy, kde dva DJs stojí proti sobě a jen ten lepší postupuje pavoukem dál a konečně pak Team Contest. Přihlásit se může každý občan obou zemí nebo ten, kdo v Česku nebo na Slovensku prokazatelně žije aspoň šest let. Speciálním hostem pak bude pražská rapová parta Gambrz Reprz.

Své tituly obhajuji DJ Mike One a DJ Lowa. Zajímavé proto bude vidět a slyšet, jak se tohoto úkolu zhostí po návratu dlouhá léta kralujícího brněnského DJ Five. Účastnit se bude také Trouble Team, který společně s šampiony The Mixfitz patří do pětice nejlepších týmu světa. Ujít byste si neměli nechat ani českou gramofonovou raritu a to ženskou finalistku DMC OnLine 2013 DJku Supet a také DJ Australana, který je jedním z kandidátů horké karty na finále Red Bull Thre3style Battle.

Partnery DMC Czech&Slovak Championship jsou Red Bull, Jägermeister, Gambrinus 11 Excelent, Prodance, Growshop, Shure, Disk.

Odkazy:
http://www.dmcdjchamps.cz
www.themixfitz.com

Připravila: mia/ LMB

Poslední komentáře