Zpět

Druhý den BE TWENTY ONE v ROXY ovládnou Dope D.O.D



ROXY má pro své narozeniny opravdu velké plány a to dokazuje další potvrzená kapela, která přijede klubu v říjnu popřát. Druhý den narozenin se v ROXY představí ulítlá a strašidelná holandská formace Dope D.O.D a základy Dlouhé ulice se budou opět otřásat.

 

Dope D.O.D pochází z nizozemského Groningenu a jejich historie se táhne už od roku 1999, kdy se MC Jay Reaper a Skits Vicious rozhodli založit rapovou formaci D.O.D. Ke změně jména i zvuku došlo připojením Dopey Rottena, kdy se skupina přejmenovala na Dope D.O.D. Do škatulek se tato trojice nikdy moc nevešla. I když se tento styl někdy pojmenovává jako horror core, jde především o směs rapu, dubstepu, ostrých basových linek a strašidelných aranží a textů.

Dope D.O.D zaznamenali první velký úspěch v roce 2011 vydáním singlu „What Happened“, ke kterému byl vytvořen i skvělý klip, který má na Youtube do dnešního dne více než 12 miliónů shlédnutí. Úspěch tohoto singlu a alba Branded vydaného ve stejném roce katapultoval Dope D.O.D mezi nejvyhledávanější talenty a během následujících měsíců si je pro svá turné jako support vybraly kapely Korn a Limp Bizkit. Koncertním vrcholem bylo vystoupení před Snoop Dogem v jejich domovském Groningenu v roce 2012.

V dubnu tohoto roku vydala kapela druhé studiové album „Da Roach“, byla oceněna jako The best new music act v European Border Breakers Awards a na jaře málem zbořila Lucernu. Jak to bude vypadat 22.řijna v ROXY se bojíme domýšlet. Nicméně si na středu vezměte raději volno.

Vstupenky: 340 Kč + poplatky
V NoD za zvýhodněnou cenu
Ticketportal: ticketportal.cz/event.aspx?ID=92566
Ticketpro: www.ticketpro.cz/jnp/hudba/kluby/1166428-be-twenty-one-dope-d-o-d.html

Video:
Audio:

Event: www.facebook.com/events/158895857645353
WWW: http://dopedod.com/
www.roxy.cz

Připravila: mia/ Roxy

Poslední komentáře