Zpět

Držitelka Mercury Awards Speech Debelle už zítra v Praze



Za tři roky starý debut Speech Therapy získala prestižní Mercury Prize, v únoru představila svou druhou desku Freedom of Speech a už zítra vystoupí poprvé v České republice. Rapperka Speech Debelle vystoupí 22. září v pražském Chapeau Rouge a o den později v brněnském klubu Fléda, 25. září pak zavítá ještě do Nu Spirit Clubu ve slovenské Bratislavě.


Koncertní vystoupení Speech Debelle slibují oproti běžným hip-hopovým zvyklostem živý hudební doprovod, přičemž sama rapperka se vedle mikrofonu chopí hned několika nástrojů. Speech Debelle se spolu s Lady Sovereign řadí mezi královny britského hip hopu. V současné době má za sebou vystoupení na hvězdných festivalech a v boji o Mercury Awards porazila hvězdy jako Bat For Lashes, The Horrors nebo La Roux. Desky Speech Debelle jsou kritikou oceňovány a mnohdy mladá raperka v hodnocení poráží zavedené hvězdy. Londýnská Jamajčanka promítá do své hudby několik stylů a emocí. Dokáže být stejně křehká jako nekompromisní a je ztělesněním klubového koncertu. V textech se odráží sociální problémy, společenské klima i epizody z jejího života – v 19 letech ji rodiče vyhodili z domu a ona se protloukala po londýnských hostelech a klubech. V rámci jejích koncertů je určitě o co stát, osobní texty chrlí za doprovodu akustické kapely, přičemž sama hraje na trubku, housle či piáno.

Již zítra můžete vyrazit na nevšední hudební zážitek s Speech Debelle do pražského legendárního prostoru Chapeau Rouge, kde zahraje v rámci Radio 1 Embassy Night, o den později zamíří britské výprava do Brna a v úterý se představí v bratislavském Nu Spirit clubu.

Připravila: mia/ Chapeau Rouge

Poslední komentáře