Zpět

Eat You Alive přivezou do pražského Futura porci vizuálního japonského rocku z Nagoji



Ve středu 18. prosince ve smíchovském Futuru vystoupí kapela Eat You Alive. Jedna z klíčových kapel japonských rockových stylů Visual kei a Nagoya nei, se vyznačuje značnou výtvarnou stylizací, odkazující ke stránkám kultovních japonských komiksů manga. Eat You Alive však oproti jiným kapelám této množiny úspěšně mixují i postupy angloamerických kytarovek či popu.

Jejich první evropské turné se zastávkou v Praze je pikantní i tím, že má být údajně i posledním – alespoň to naznačují reklamní bannery v duchu smutečního parte. K nagojskému kultovnímu rocku ovšem patří hra se jmény a identitami muzikantů i kapel jako rýže k sushi…     Jednoznačně však platí: Kdo viděl energické vystoupení Deathgaze na letošním Rock for People, neměl by chybět ani na Eat You Alive. Možnost setkat se poprvé (a možná i naposledy) s těmito nagojskými kultovními visual rockery by si však neměli nechat ujít ani fanoušci čehokoliv, co se týká japonské (pop)kultury. Koncert ve Futuru začíná v 21 hodin, vstupenky v ceně 600 Kč jsou v předprodeji na portálu www.ticketsforpeople.cz.

Historie EAT YOU ALIVE se začala psát, tehdy ještě pod jménem MaveRick, v roce 2006, kdy se sešli protagonisté místních kapel Kray a Kenji (oba ex Grind ), Mukuro (ex Hate) a Makoto (ex KeiL). Tahle sestava si postupně vybudovala dobrou pozici i mimo Nagoju, ale v roce 2008 oznámila svůj konec jako MaveRick.

Smutek fandů však netrval dlouho: V ten samý den se objevila ve stejném složení kapela EAT YOU ALIVE. Nový singl Jennifer/hanamizuki a změna image, včetně nových přezdívek hlavních protagonistů (Kray je nyní Hiro a Mukuro užívá stage name Ryohei). Se jménem odkazujícím na kapelní oblíbence Limp Bizkit a s pátým členem, kytaristou s nickem Shouya, se odklání od striktního kánonu stylu Nagoya nei. V jejich tvorbě lze vystopovat zřetelný vliv euroamerických numetalových kapel a v některých písních i lehce napoplých kytarovek.

Eat You Alive si dobyli postupně pozornost a zájem fanoušků nejen v Nagoji a Osace, ale v celém Japonsku. Mají na kontě několik úspěšných singlů a dvě alba. V prosinci je první (a možná poslední) evropské turné zavede do Londýna, Paříže Helsinek, Moskvy, Kolína nad Rýnem i Hamburku. 18. prosince si ve Futuru pozoruhodný koktejl výtvarných i hudebních subkultur v podání jeho typických reprezentantů a spolutvůrců mohou ochutnat naživo i tuzemští fanoušci.

http://www.eatyoualive.net/

https://www.facebook.com/eatyoualivejapan

https://twitter.com/eatyoualivejp

http://www.tumblr.com/tagged/eat-you-alive

Připravila: mia/ Futurum Music Club

Poslední komentáře