Zpět

Electronic Dance Music Festival se blíží!



Electronic Dance Music Festival na poděbradském jezeře se blíží. Přinášíme biografie dvou dýdžejek, které zde vystoupí. Polská DJka Mirjami se bohužel nedostaví, protože měla nehodu. Místo ní přijede zahrát DJ Brian. Přejeme brzké uzdravení!

DJane Ergee - Renáta Gabriela Machalová - to je mladá, talentovaná slečna, která se vrhla po hlavě do víru klubové kultury. Jako jedna z mála DJs je Ergee i profesionálním hudebníkem. Vystudovala konzervatoř P. J. Vejvanovského v Kroměříži, takže možná i díky tomu má její hudební diktát jiná rozměr, který ve Vás zůstane ještě dlouho po její show. Koncem roku 2011, kdy poprvé vystupuje veřejně na party projektu - PLATINUM PARTY, se datuje oficiální začátek její kariéry.

djane-ergee1

Pořadatelé akcí ji zvou nejen kvůli tomu, že dokáže lidi dostat do varu bezchybným výběrem těch největších a nejnovějších tracků, ale taky protože je mimořádně krásná a za mixážním pultem vypadá jako ozdoba celého večera.

I přes poměrně krátký čas nezůstala jen v Čechách. Slovensko si podmanila poprvé v jednom z nejlepších klubů LOFT s DJkou Henriette. Teď naposledy si zahrála v prestižním klubu Diamond People Club v Košicích. Trnkobraní 2012 po boku Michala Buriana, DJ XTRa, Wizarda, Chrise Sadlera a dalších je další zářez DJane Ergee. Byla hostem parties "Presents by Mike Wazovski " – Platinum Party, Hard Party a další. Vystoupila na Celebration for friends (DJ Milhaus a Tuta), kde sekundovala jednomu z nejlepších DJs světa - DJ Kay Wilderovi. Po úspěšných vystoupeních přišla nabídka stát se jedním z residentů party projektu - DIGITAL LOVE PARTY. Na těchto party je vždy pravidelným performerem a zároveň kývla na nabídku Digital Love Parties na exkluzivní zastoupení a booking.

 

IM Cyber je v médiích často prezentována jako nejlepší česká drum & bassová DJka a mnozí ji pasují do pozice královny tohoto stylu. Jí samotné však sedí spíš přirovnání "deep, dark and dirty", jak její selekci popsal DJ Akira. To proto, že se skládá převážně z deepových atmosfér, ale i tvrdších rytmů od oblíbenců Break, D-Bridge, Survival, Icicle, Spectrasoul, Commix nebo Teebee & Calyx, ke kterým v posledních letech na své hudební cestě vzhlíží.

576076_396538387074010_2024033200_n

S elektronickou hudbou začala IM Cyber koketovat nejdřív jako saxofonistka skupiny Skyline, před jedenácti lety ji však učarovaly gramofony a krátce nato už se stala důležitou průkopnicí drum & bassu v Čechách i na Slovensku. V roce 2002 se zúčastnila Red Bull Music Academy v Sao Paolu a ve stejném obodobí také spolupracovala s DJem 2K na úspěšném divadelním představení Discopigs. Láska k nejen elektornické hudbě přiměla známou DJku ke kolaboraci s několika vokalisty a muzikanty – za zmínku stojí především ta s Markem Minárikem, baskytaristou Kollerbandu, ex-Lucie apod.; v současné době její sety příležitostně doprovází MC OneTwo ze skupiny Navigators. 

IM Cyber dlouhou dobu brázdila česko-slovenské i zahraniční kluby coby členka Shadowbox crew, před šesti lety se stala rezidentkou noci Bush v klubu Roxy a v současné době už třetím rokem opečovává za asistence DJů Sukiho a Bifiduse Aktifa vlastní „miminko“, oblíbený večírek Take Control.

Více o akci ZDE

Připravila: mia/ EDM Festival

 

Poslední komentáře