Zpět

Excelent Mystic Sk8 Cup 2013 – světový pohár ve skateboardingu letos poprvé v červnu.



Legendární pražská zastávka série světového poháru ve skateboardingu proběhne poprvé v 19ti leté historii poslední červnový víkend a to ve dnech 28.-29.-30. června 2013 tradičně ve Skateparku na ostrově Štvanice v Praze. Excelent Mystic Sk8 Cup je zařazen do série Světového poháru ve skateboardingu – World cup skateboarding 2013 (WCS) jako jedna z šesti evropských zastávek v letošní sezóně ( 2x Francie, Estonsko, Praha, Anglie a Švédsko). 

Jsme hrdí, že po dlouholeté spolupráci s Plzeňským Prazdrojem se stal produkt této společnosti pivo Excelent11° hlavním partnerem letošního závodu. Určitě oceníte rošířenou Relax zónu a hlavně nejlepší světové jezdce přímo ze závodu X Games – Street League z německého Mnichova, kteří přijíždí rovnou do semifinále. Praha se tak během víkendu stane epicentrem toho nejlepšího ze světového skateboardingu. Od pátku do neděle budou jezdci závodit v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick o $30.000 (600.000Kč). Dívky závodí pouze v disciplíně streetstyle o 2.500 USD. Závod se řídí pravidly kanceláře World Cup Skateboarding, která zajišťuje rozhodčí, zpracovává výsledky a započítává je do průběžného pořadí světového poháru ve skateboardingu.

Na Excelent Mystic Sk8 Cup 2013 jsou zajištěni top jezdci z celého světa, očekáváme přibližně 150 profesionálů z cca 25 zemí. Street, bowl a tribuny pro diváky jsou zastřešené. Excelent Mystic Sk8 Cup je profesionálními jezdci považován za prvotřídní světový závod a patří k oblíbeným prázdninovým akcím v Praze.

Česko bude reprezentovat 20 nejlepších jezdců kvalifikovaných na základě výsledků Mistrovství ČR ve skateboardingu 2012. Publikum bude zvědavé na jízdy Maxima Habance, vítěze MSC 2010 v disciplíně streetstyle a loňského mistra ČR. nebo na Tomáše Stejskala, který se v loňském roce umístil na 3. místě ve streetstyle a Martina Juráška, který v loňském roce skončil třetí v disciplíně bowl.

V pátek startuje předkvalifikace streetstyle pro nekvalifikované evropské jezdce, z té postupuje 20 jezdců do sobotní kvalifikace. V sobotu se jede také kvalifikace v disciplíně bowl. Semifinále v obou disciplínách proběhne v neděli odpoledne. Finále v bowlu se jede v 17 hod. a ve streetu v 18.30 hod. Závody zakončí oblíbená disciplína best trick kdy si jezdci vyberou překážku na které se snaží odjet ty nejnáročnější triky. Předání cen a prize money bude po 20 hodině.

Pro návštěvníky je kromě závodu opět připraven i bohatý doprovodný program – restaurace TGI Friday‘s a mexická restaurace Sí Seňor, bary, stánky se skateboardovým vybavením a oblečením, živé koncerty, a nevšední zážitek v Excelent 11° lodních kontejnerech. Všechny doprovodné akce jsou umístěny na louce v Relax zóně, kde bude také hlavní hudební program v čele s Jägermeister DJ Stage a Red Bull Tourbus s živými koncerty. Relax zóna bude propojena se streetem a bowlem velkoplošnou obrazovkou, odkud mohou návštěvníci sledovat přímý přenos závodů a zároveň poslouchat koncerty kapel. Závod bude v sobotu a v neděli přenášen live na oficiálních stránkách www.excelentmysticsk8cup.cz , kde můžete najít další informace včetně předprodeje lístků a programu.

Program:

Pátek 27. června

10.00 – 14.00 registrace a trenink
15.00 – 18.00 street předkvalifikace evropských jezdců
19.00 kapely a DJs

Sobota 28.června

14.00 street kvalifikace mužů a žen
17.00 kvalifikace bowlu
19.00 kapely a DJs

Neděle 30.června

14.00 street semifinále
17.00 finále bowlu
18.30 street finále
20.00 předání prize money

Více informací i akreditační formulář pro jezdce i média naleznete na stránkách závodu –www.excelentmysticsk8cup.cz

EMSC/ollie

Poslední komentáře