Zpět

Free Mondays září 2012



Se začátkem školního roku se v ROXY po prázdninovém provozu v režii tuzemských DJs znovu rozjíždějí FREE MONDAYS live! Během první třech zářijových pondělků se tak můžete těšit krom nabitých DJských afterparty hned na šest kapel, jejichž žánrový rozptyl uspokojí vyznavače rocku, punku, indie, electra či new wave.

Konkrétně první zářijové pondělí, které připadlo na 3. 9., bude patřit rocku a punku v podání kapel River Jordan a Stay Subway. O týden později, tedy 10. 9. se můžeme těšit na italské indie-rockové a electro měňavce LOW-FI, jež doplní domácí alternative-indie parta Birds & Wolves. A poslední zářijové Free Mondays budou pak budou 17. 9. tepat pod taktovkou Kung-Fu Girlz a Just for Being, kteří si libují v pop-punku a punkrocku.

3/9 FREE MONDAYS live RIVER JORDAN & STAY SUBWAY

Čtyřčlenná partička River jordan, jež se zrodila v roce 2008 z trosek The Airbags patří v tuzemsku i přes svou krátkou působnost mezi jedny z nejvýraznějších představitelů zdejší melo/punk-rockové scény. Dokázali to ostatně už svým debutovým, odbornou kritikou velebeným albem Fighting The Demons Within (2009), na které loni na podzim kapela navázala o něco melancholičtější albovou dvojkou Call The Summer. Právě ta by měla být základním stavebním kamenem jejich koncertu v ROXY, o jehož rozjezd se postará pražská pětice Stay Subway. Pánové dle svých vlastních slov ujíždí na vlně našláplého melodického punkrocku s energií“ a pro jejich tvorbu je charakteristický čitelný, ostrý zvuk kytar, svižné tempo a melodický vokál. Těšte se tedy na rozjetý mejdánek, během nějž dojde jak na ostré nátěry, tak o něco pozvolnější líbivé melodie a který s úderem desáté rozhodně neskončí. Hned po koncertech totiž následuje afterparty s osmičkou renomovaných domácích DJs Pavel Bidlo, Loutka, Vasquez, Pavel Faktor, Ezwell, Beda, Kiko a Ennie.

River Jordan: http://bandzone.cz/riverjordan

Stay Subway: http://bandzone.cz/staysubway

FB Event: http://www.facebook.com/events/368839003185979/

Video: River Jordan – Hideout


Start: 22:00 / DJs: Pavel Bidlo, Loutka, Vasquez,

Pavel Faktor, Ezwell, Beda, Kiko, Ennie / VJ: Tha.SuN

FREE ENTRY!

10/9 FREE MONDAYS live LOW-FI (IT) & BIRDS & WOLVES

Neapolská čtveřice LOW-FI, kterou jste mohli vidět v dubnu coby předkapelu na křtu A Banquet, si Prahu evidentně oblíbila. Po pár měsících se do stověžaté totiž vrací znovu, přičemž tentokrát je bude hostit klub ROXY, kde budou druhé zářijové pondělí hlavními hvězdami FREE MONDAYS. Parta, která ve své tvorbě nepokrytě přiznává inspiraci osmdesátkovým post-punkem, za sebou má nespočet koncertů v klubech a na festivalech nejen v domovské Itálii, ale také v řadě dalších evropských zemí. V roce 2010 kapela debutovala eponymním EP na značce Octopus Records a letos v lednu svou diskografii rozšířila o regulérní album What We Are Is Secret, na němž se mísí postupy pop-music s úderným punkem i prvky electro-new wave. Už tak notně pestrou žánrovou paletu ještě o něco rozšíří domácí alternative-indie kapelka Birds & Wolves, která sama sebe charakterizuje jako formaci hrající směsici southern rocku, hardcoru a punku.  

LOW-FI: http://www.facebook.com/lowfiband

Birds & Wolves: http://bandzone.cz/birdsandwolves

FB Event: http://www.facebook.com/events/419681908089586/

Video: LOW-FI – Dsomething (live @ Voci dal Sud Festival 2011):

Start: 20:00 / DJs: Maddog (Pl), CJ Fox, Adam Cloud, Guidam,

Josh Mosaiq / VJ: Zephid

 

FREE ENTRY!

17/9 FREE MONDAYS live KUNG-FU GIRLZ & JUST FOR BEING

Pokud podle názvu Kung-Fu Girlz čekáte skupinu rozjuchaných holek, vyvedou vás tihle pražští punkáči hodně rychle z omylu. Ryze mužská formace vyznává punk-rock´n´rollovou víru a jejich koncerty jsou ceněné pro svou energii, divoké taneční kreace a samozřejmě také skvělou muziku. Ta je mimo jiné popisována „jako kdyby Motörhead chytli stařeckej vrtoch a snažili se zahrát něco ve stylu starejch dobrejch The Clash" (Asshole.cz) nebo jako „poctivej old school punk kalifornskýho střihu ala Adolescents, Circle Jerks, The Dils, se špetkou klasickýho Oi ala Cockney Rejects“. Z těchto charakteristik je tedy víc než zřejmé, že nás 17. září v ROXY čeká slušná punková jízda, kterou ještě vyšperkují s Kung-Fu Girlz žánrově i lidsky spříznění pop-punkeři Just For Being. Po koncertech bude následovat afterparty s Nightphunk DJs Lucas Hulan a Lumiere, kteří si tentokrát navíc pozvali jako svého speciálního hosta DJe jménem CJ Braun.

Kung-Fu Girlz: http://bandzone.cz/kungfugirlz

Just For Being: http://bandzone.cz/justforbeing

FB Event: http://www.facebook.com/events/270454349721342/

 

Start: 20:00 / DJs: Lucas Hulan & Lumiere (Nightphunk, Roxy Prague)

+ special guest: CJ Braun (Nightphunk) / VJ: Tha.SuN

Připravila: mia/ Roxy

Poslední komentáře