Zpět

Hvězdy světové taneční scény KOSHEEN chystají české turné



V březnu letošního roku pojede české turné populární britská drum´n´bass rocková formace KOSHEEN. Připraveny jsou 4 koncerty, které tentokrát myslí i na mimopražské fanoušky.

Kosheen patří aktuálně v České republice mezi nejoblíbenější taneční formace. Pravidelně zde vystupují už deset let a za tuto dobu si zde vytvořili silnou fanouškovskou základnu. Jejich koncerty se ale obvykle konají v Praze nebo v rámci největších letních hudebních open air festivalů, jako je Colours of Ostrava, Open Air Festival, Semtex Culture, Vysmáté léto, Sázavafest a další.

„V letošním roce jsme chtěli potěšit také mimopražské fanoušky. A tak KOSHEEN během turné navštíví tři regionální města. Trojici destinací pak doplní závěrečné vystoupení v Ostravě. Věříme, že se tento tour plán setká s příznivou odezvou“, říká zpěvačka Sian Evans.


PLÁN TURNÉ


ČT 13.3.2014 LANŠKROUN / SPOLEČENSKÝ DŮM

PÁ 14.3.2014 JÍLEMNICE / KLUB TOVÁRNA

SO 15.3.2014 KARLOVY VARY / KV ARÉNA

PÁ 28.3.2014 OSTRAVA / BONVER ARENA

 

Trio Kosheen pochází z anglického z Bristolu a tvoří jej producenti Markee Substance
a Darren Decoder společně se zpěvačkou Sian Evans. Jméno skupiny je kombinací japonských slov "starý" (古, 'ko') a "nový" (新, 'shin'). Jejich první album „Resist“ vyšlo
v září roku 2001 a dostalo se na osmou příčku britské albové hitparády. Po celém světě se prodal téměř 1 milión kopií. Skladby z něj se objevily mimo jiné v počítačové hře FIFA od EA Sports nebo v herní sérii Nokia Game. Kosheen si rychle vydobyli popularitu nejen v domovské Británii.

Druhé album „Kokopelli“ bylo vydáno v srpnu 2003 a dostalo název podle severoamerického mytologického boha, zobrazovaného jako hráče na flétnu. Album se oproti předchozímu odklonilo od tanečních stylů a vsadilo více na kytary a zadumané až temné texty. V albovém žebříčku se v Británii vyhouplo až na sedmé místo, stejně tak
i první singl "All In My Head" vyšplhal na sedmou příčku tamní singlové hitparády. Písnička "Swamp" se objevila v oblíbené kriminální sérii Kriminálka Las Vegas.

Třetí album „Damage“ se objevilo na pultech nejdříve v Evropě, a to v březnu 2007 pod hlavičkou Universal Music. Anglická edice alba se zrodila v září stejného roku
a obsahovala 2 skladby navíc — "Analogue Street Dub" a "Professional Friend". Jako prvním singl byl vybrán "Overkill", který vyšel v březnu (v EU) a srpnu (v UK) 2007. Čtvrté studiové album „Independence“ bylo dokončeno v květnu 2010
s předpokládaným datem vydání na konci stejného roku. Nakonec ale bylo posunuto až na rok 2012. Prvním hitsinglem se stala skladba "Get A New One".

Nejnovější album „Soitude“ vyjde tento rok a tak se fanoušci na turné mohou těšit nejen na osvědčené hitovky, ale i na zbrusu nové skladby.

Další informace naleznete na: http://www.moksha.co.uk/kosheen/  

Hudba formace KOSHEEN je k dispozici na: https://myspace.com/kosheen1  

Videa formace KOSHEEN najdete zde:

Připravila: mia/Original Communications

 

Poslední komentáře