Zpět

Jamajský hitmaker Anthony B konečně přijede 12. listopadu do Prahy! Podpoří jej v tom navíc jeho krajané – populární dancehallové duo RDX



Pražský Lucerna Music Bar se chystá na velkou slávu věnovanou moderní jamajské muzice. Po třech nezdarech se konečně podívá do Prahy kultovní rastafariánský zpěvák Anthony B.

Autor více než stovky velkých hitů, jako jsou dnes již klasiky World A Reggae Music“, “Good Life“, “More Love”, “Police“, “Raid the Barn“, “Mr. Heartless” nebo třeba duetu s Wyclefem jménem “Lighter”, je stale v plné síle a takřka není roku bez nové desky. Anthony má na kontě už daleko přes tisíc singlů! Do Prahy přijede s albem Tribute to Legends, které je poděkováním všem klasikům od Boba Marleyho po Johna Lennona. V rámci klubové show, která bude po letošní účasti na festival Rock for Churchill jeho vůbec prvním “dlouhometrážním koncertem” pro české publikum, ale jistě zabrousí hluboko do svého rozsáhlého repertoáru, který je plný spirituality, hlubokých sociálních komentářů i radosti ze života. Anthony je známý mimojiné tím, že při koncertech skáče výše než kdokoliv jiný a podobně  na tom budou pravděpodobně i návštěvníci. Dostane se jim totiž koncertu, který by měl zažít alespoň jednou v životě každý opravdový fanoušek reggae, i když třeba nedošel dál než k Marleyho odkazu.

Domácí publikum se ale navíc toho večera (jako jediné v Evropě) dočká i exkluzivní kombinace: Předskokanem Anthonyho budou jeho krajané – supermoderní dancehallové duo RDX, které patří aktuálně mezi jednu z nejrozjetějších formací tamní taneční scény. Hity “Jump”, “Kotch”, “Dancers Anthem”, nebo loňská spolupráce s Major Lazer jménem “Lose Yourself”, je katapultovaly do první ligy doma i ve světě, kde je v oblibě současný dancehall. A to je (konečně i u nás) čím dál tím více napříč žánry a hlavně mezi lidmi, co se věnují tanci. Ať už to je hip hop, breakdance, RnB, urban music, soca, zouk, zumba nebo latino, tady je dobré zbystřit. Právě dancehall přináší neustále nové impulsy pro moderní tanec a RDX jsou jednou z vlajkových lodí pro choreografy a dancehallové taneční crew po celém světě.

V Lucerně proto nebudou chybět s tanečním showcase slovenské kočky Badd Fyah, které jsou velmi aktivní v pořádají mezinárodních tanečních workshopů a jejichž spoluzakladatelka Michelle má navíc doma titul aktuální pražské Dancehall Queen! A aby toho pořád nebylo dost – o úvodní support a hlavně následnou afterparty po koncertech se postarají pánové z Forward March Posse. Ti patří mezi letité aktivisty pražské soundsystémové scény a minulý měsíc se jim podařilo vyhrát důležitý clash Killer Elite. Domácí support události tedy bude jen a pouze Top-a-di-Top. A to je dobře, protože také oba jamajští headlineři – ať už Anthony B nebo RDX - jsou uznávanými šampiony a “trend setters” ve svém oboru.

Největší domácí akce tohoto podzimu věnovaná současné karibské moderní muzice proběhne už ve středu 12. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Dveře se otevřou ve 20h a nejlevnější lístky za 450Kč seženete na pokladně klubu nebo nejjednodušeji online přes www.musicbar.cz nebo www.reggaemusic.cz.

12.11.2014 Lucerna Music Bar, Praha 1
Anthony B (JA), RDX (JA), House of Riddim band (AT),
Badd Fyah (SK), Forward March Posse (CZ)


FB event @ https://www.facebook.com/events/731643596872472/744905075546324 

Poslední komentáře