Zpět

Jan Becher – Karlovarská Becherovka zahájila výrobu limitované edice Becherovka Lemond 19 %



Společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka a.s. (JBKB) reaguje na zákaz prodeje alkoholických nápojů s obsahem alkoholu 20 objemových % a výše. V neděli ráno zahájila ve svém karlovarském provozu výrobu likéru Becherovka Lemond s obsahem alkoholu ve výši 19 %, což je o 1 % méně než původní produkt. Současně zahájí okamžitě distribuci na český trh do maloobchodní sítě a také restaurací a barů. Becherovku Lemond 19% firma vyrobí v limitované edici. Jakmile bude zákaz prodeje zrušen, do regálů a barů se vrátí tradiční „dvacetiprocentní“ verze.




Dnešním dnem se také vrátila ochutnávka Becherovky Lemond do prohlídky v rámci Jan Becher Muzea v centru Karlových Varů a dnešní návštěvníci tak byli prvními, kdo „nový“ produkt ochutnali.

 

„Uvedení Becherovky Lemond 19% na trh je reakcí na současný plošný zákaz prodeje alkoholu 20 % a výše. Jsme rádi, že můžeme zákazníkům nabídnout jejich oblíbený produkt. Tento krok nám také umožňuje částečně zachovat provoz a tím práci pro naše zaměstnance, částečně kompenzovat další finanční ztráty a také pomoci našim zákazníkům - provozovatelům barů a restaurací, kteří jsou situací postiženi nejvíce,“ uvedl ředitel společnosti Anthony Schofield.

 

Distribuce Becherovky Lemond s obsahem alkoholu 19% začíná okamžitě. Podle výrobního ředitele společnosti Vladimíra Darebníka je chuť Lemondu s 19 % alkoholu stejná: „Provedli jsme několik senzorický testů a ochutnávek a je zřejmé, že jemná citrusová vůně a chuť Lemondu zůstává snížením obsahu alkoholu o 1 % neměnná. Proto jsme okamžitě přistoupili k výrobě, abychom příznivcům Lemondu mohli dodávat jejich oblíbený likér i v době takzvané prohibice.“ A dodává: „Becherovka Lemond je jediný produkt z portfolia karlovarské likérky, jehož obsah alkoholu jsme mohli snížit. Toto řešení samozřejmě nelze aplikovat u Becherovky Original, jejíž receptura se za více jak 205 let nezměnila.“

 

Snížení obsahu alkoholu je technologicky dosaženo změnou poměru alkoholu
a ovocné složky v nápoji. Kromě chuti zůstává zachována také lahev a etiketa Lemondu, na ní se jen změnil údaj o obsahu alkoholu, který je zvýrazněn a odlišuje produkt od klasického Lemondu.

 

Připravila: mia/ Bechrovka

 

Poslední komentáře