Dnešním dnem se také vrátila ochutnávka Becherovky Lemond do prohlídky v rámci Jan Becher Muzea v centru Karlových Varů a dnešní návštěvníci tak byli prvními, kdo „nový“ produkt ochutnali.
„Uvedení Becherovky Lemond 19% na trh je reakcí na současný plošný zákaz prodeje alkoholu 20 % a výše. Jsme rádi, že můžeme zákazníkům nabídnout jejich oblíbený produkt. Tento krok nám také umožňuje částečně zachovat provoz a tím práci pro naše zaměstnance, částečně kompenzovat další finanční ztráty a také pomoci našim zákazníkům - provozovatelům barů a restaurací, kteří jsou situací postiženi nejvíce,“ uvedl ředitel společnosti Anthony Schofield.
Distribuce Becherovky Lemond s obsahem alkoholu 19% začíná okamžitě. Podle výrobního ředitele společnosti Vladimíra Darebníka je chuť Lemondu s 19 % alkoholu stejná: „Provedli jsme několik senzorický testů a ochutnávek a je zřejmé, že jemná citrusová vůně a chuť Lemondu zůstává snížením obsahu alkoholu o 1 % neměnná. Proto jsme okamžitě přistoupili k výrobě, abychom příznivcům Lemondu mohli dodávat jejich oblíbený likér i v době takzvané prohibice.“ A dodává: „Becherovka Lemond je jediný produkt z portfolia karlovarské likérky, jehož obsah alkoholu jsme mohli snížit. Toto řešení samozřejmě nelze aplikovat u Becherovky Original, jejíž receptura se za více jak 205 let nezměnila.“
Snížení obsahu alkoholu je technologicky dosaženo změnou poměru alkoholu
a ovocné složky v nápoji. Kromě chuti zůstává zachována také lahev a etiketa Lemondu, na ní se jen změnil údaj o obsahu alkoholu, který je zvýrazněn a odlišuje produkt od klasického Lemondu.
Připravila: mia/ Bechrovka
Poslední komentáře