Zpět

Kapely Alef Zero & Le Pneumatique společně v Paláci Akropolis



V pátek 5.října 2012 v 19:30 hod se kapely ALEF ZERO a LE PNEUMATIQ představí na společném koncertě v pražském Paláci Akropolis.Zazní fúze drum and bassu, breakbeatu, rocku, punku, jazzu a mnoha dalších hudebních žánrů. Akci podpoří djs - BABE LN z Rádia 1, RABBIT.TACTICAL a další.

Pardubičtí eklektici ALEF ZERO pokračují v koncertní šňůře ke svému nově vydanému albu, v pořadí již druhému s názvem Back To Zero, ktere vydali jako CD i LP na svém vlastním labelu Manoa Sub Records. Na pražském koncertě v Paláci Akropolis si ho budete moci vychutnat v plné palbě!

"Asi nejvíce doma jsou ALEF ZERO ve všelijakých odrůdách lámaných beatů, ale zhusta je pepří jazzem, trochou reggae, zdravě punkovým rošťáctvím a dalšími přísadami „brutálního popu“, jak tomu celému z nedostatku dostatečně přesných definic s nadsázkou sobě vlastní říkají."

Na akci si přizvali své přátele, se kterými si již delší dobu chtěli společně zahrát, a to všem dobře známou prazžskou breakbeatovou kapelu LE PNEUMATIQ, která v letošním roce vydala nové album Seven Sisters, z kterého Vám předvedou své nejlepší kusy!

Můžete se těšit na pořádně nadupanou koncertní párty pod taktovkou těchto dvou výjimečných kapel na české hudební scéně . Akropoli rozezní drum and bass, breakbeat, jungle a i trocha reggae, jazzu a punku či funku, a to vše hrané živě!

ALEF ZERO je kapela, jejíž členové se již téměř dvě dekády pohybují na taneční, punkové, rockové i jazzové scéně. Stylově lze jejich tvorbu zařadit mezi lámané beaty, jako je drum'n'bass či breakbeat. Jednotlivé tracky však nejsou postaveny čistě tanečně.

ALEF ZERO kladou velký důraz na propojení elektronické hudby s živými nástroji. Nechuť členů kapely uzavřít se v jednom jednoduše definovatelném stylu dala vzniknout osobité fůzi mnoha stylů (drum'n'bass, reggae, breakbeat, jazz, punk, rock, folk), a proto koncertní podoba jejich skladeb slibuje vskutku eklektický nářez.

Kapela se začala formovat na jaře r. 2004, kdy ve studiu vznikají první demo skladby. Na podzim téhož roku pak celá koncertní sestava nazkoušela program pro živá vystoupení. Úspěšný premiérový koncert proběhl 26. 11. 2004 v klubu Žlutý pes v Pardubicích, v Praze pak 21. 2. 2005 v klubu Roxy. V roce 2007 kapela svépomocí vydává první CD pod názvem Olive. Členové skupiny mají velké zkušenosti s živým hraním v klubech po celé republice i na všech hlavních festivalech (Jelení Příkop, Go Planet Roxy, Creamfields, Summer Of Love, Zámostí, Rock For People, atd.), hudebníci tvořící dechovou sekci hrají ve swingových a jazzových projektech a duchovní otec kapely – Teochar Bakardžiev byl snad u všeho, co se v hudbě odehrálo.

Stylový záběr alba je široký – najdeme zde drum'n'bass, breakbeat, skladby s náladou liquid funku, nepřekvapivě vlivy jazzu a punku a překvapivě i folku. Vše je rámováno melodiemi a rytmem vokálů v podání Ivet a Vaanta, které dokreslují charakter kapely.

Textově písně na albu přinášejí rozmanitá témata – prožitý večírek v baru, drogy a halucinace (Face to Face), klasická love story, kdy ona ho nechce (Night Train), letní motiv o úhořích a motýlech, vztahu k přírodě a volnosti zvířat (Eels and Butterflies), bolest, strach a vztek nad politickými a náboženskými ideologiemi světa (In All Dialects), prožitek dívky s handicapem, její vztah k okolí a vztah okolí k ní (Fresh On), mír, vnitřní klid, indie music devadesátých let a taxíky v Londýně (Above Clouds).

Album obsahuje i jednu instrumentálku, jejíž (ne)jistá podobnost s některými písněmi Beastie Boys dala vzniknout jejímu názvu Místní bojs. Album uzavírá pravděpodobně nejpřekvapivější skladba desky (Slova) o ztrátě a přetrvávání významů slov proudících kolem – v podstatě čistý akustický folk „znečištěný“ přístupem kapely Alef Zero.
Album, na kterém se vzájemně prolínají různé hudební i nehudební vlivy jednotlivých členů kapely, vydali na labelu Manoa Sub. Records.

Webové stránky Alef Zero: www.alefzero.net

Facebook Alef Zero: https://www.facebook.com/alefzeroband

Skupina Le Pneumatiq byla založena na začátku roku 2006 a dnes ji můžeme považovat za jednu z nejenergičtějších elektronických živých kapel v České republice. Le Pneumatiq tvoří zakladatel a producent Howska (programming), MC Adrenalin (vocal), bubeník Army a zpěvačka Borůvka. Mezi největší úspěchy skupiny patří krom mimořádně dobrých ohlasů na živé vystupování i např. nominace písně Life na videoklip roku 2007 nebo zařazení stejné skladby na kompilaci francouzského festivalu EuropaVox 2008, která představuje evropským promotérům výběr nejzajímavějších skupin z celé Evropy. Le Pneumatiq patří k málo skupinám, které oživují line-upy letních festivalů (Sázavafest, Rock for People a další) taneční hudbou - předvádějí energickou show, která si nachází čím dál více příznivců protože i přes hojné využívání postupů z taneční hudby zůstává u Le Pneumatiq zachována klasická struktura písničky. Kvalit živého vystupování Le Pneumatiq si již stihli všimnout i v zahraničí, o čemž svědčí uskutečněné koncerty ve Velké

Británii, na Slovensku nebo na prestižním festivalu Transmusicales ve francouzském Rennes, kde vystoupili na sklonku roku 2008 jako vůbec první česká skupina v třicetileté historii festivalu.

Webové stránky Le Pneumatiq: www.lepneumatiq.com

Facenbook Le Pneumatiq: https://www.facebook.com/pages/Le-Pneumatiq

INE UP:

20:30 - 20:50 LE PNEUMATIQ

21:00 - 22:00 ALEF ZERO

Vstup: 120/150 Kč v pokladně Paláce Akropolis

22:30 Malá scéna

STARDUST NIGHT DJs

BABE LN

RABBIT.TACTICAL

OZON

FROG

22:30 Divadelní bar

STARDUST NIGHT DJs

Pat Heart & Alex Neivel, AK-47, Greendust & Shaft

Vstup po 23,00 hod : 60 Kč

 

Více informací:

www.palacakropolis.cz

www.alefzero.net

www.lepneumatiq.com

www.festondaproduction.cz

 

Palác Akropolis

Kubelíkova 27

Praha 3, 130 00

Připravila: mia/ Festonda

 

 

Poslední komentáře