Zpět

Kid Koala přijede do Prahy představit své 12bitové blues



Dlouho předtím, než se stal Kidem Koalou, zatoužil Eric San po sampleru E-mu SP-1200 – této Arše úmluvy hiphopové produkce, kterou používali jeho idoly a hrdinové a které dodali fanoušci rapu po celém světě legendární, nadpřirozenou moc. Bohužel si také spočítal, že by musel doručit kolem osmi milionů novin, aby si ho mohl pořídit. Jenže teď, když Eric dosáhl třicítky, přišel ta kouzelná chvíle a on si tuhle mašinku koupil.

Hudební produkce od té doby hodně pokročila, takže Eric začal vymýšlet, co s ním. Jako by se rok po roku vracel do svého mládí. Trochu si se samplerem hrál a nápad byl tady. Blues vždycky ořezávalo hudbu na samou dřeň a to samé dělá i SP1200. Tři dny cupoval a znovu sestavoval skladby na album nazvané “12 Bit Blues.”  Nepoužil žádný sekvencovací software – jen tlačítka sampleru a multitrack a všechno zahrál v reálném čase. Teprve pak se ke všemu vrátil a přidal pár dalších partů.

Výsledkem je hodně syrové, naléhavé a podivně krásné album, podobně jako hudba, která jej inspirovala. Ve snaze vytěsnit a překonat technologii, s kterou pracuje, Eric oživuje nadpřirozené podivno bluesové muziky z dob dávno předtím, než se blues stalo oblíbeným cílem různých reklam na pivo a fetišem marketingových expertů středního věku. Tohle je hudba, při které vám naskočí husí kůže. Tak je opravdová, tak je silná.

Kid Koala se s touto novinkou vydal také na “Kid Koala's 12-Bit Blues Vinyl Vaudeville show “ turné a 3.března 2013 si budete moc tuhle parádu vychutnat živě v pražském Lucerna Music Baru.

Vstupenky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a Eventim, nebo v pokladně či na webu Lucerna Music Baru za 300,-Kč + poplatky.

Více informací na:

www.kidkoala.com

www.musicbar.cz

www.facebook.com/lucernamusicbar

www.dsmacku.com

www.facebook.com/dsmackupromotion

Připravila: mia/ DSmackU

Poslední komentáře