Zpět

Koktejlový tip Bar Academy: CHerry Blossom Milana Zaleše



Nový “třešňový” koktejl pro Bar Academy připravil vítěz 3. absolventského kurzu a talentovaný barman pražského Bugsy’s baru Milan Zaleš.

Poprosili jsme Milana, talentovaného barmana pražského Bugsy’s baru a vítěze 3. absolventského kurzu Bar Academy, jestli by pro nás připravil další koktejl. Byl pro a připravil si pro vás koktejl postavený na ginu, čaji a italských amarenských třešních.

K receptuře Milan říká: „Koktejl jsem postavil na výborném ginu Beefeater 24, který obsahuje prvky anglického čaje Earl Grey. Přidal jsem ledový třešňový čaj a cherry brandy. Abych podpořil aroma a texturu drinku, zvolil jsem ještě mandlový sirup, který si dobře rozumí s třešní a dodává drinku jemné marcipánové aroma. Pro doplnění je tu trochu limetkové šťávy a bílek kvůli pěně.”

A čím se Milan inspiroval? „Po dlouhé zimě mě inspirovala rychle se probouzející příroda, a protože můj koktejl má sytě růžovou barvu připomínající třešňové květy, nazval jsem ho Cherry Blossom.”

 

Koktejl Cherry Blossom

4 cl Beefeateru 24

3 cl Teekanne čaje Sweet Cherry (vylouhovat jeden sáček po dobu 5 min v 0,2 dcl horké vody, do drinku přidávejte vychlazený!)

1 cl mandlového sirupu

2 cl čerstvé limetové šťávy

2 cl cherry brandy De Kuyper

2 cl čerstvého bílku

 

Postup: Připravte v boston shakeru. Servírujte bez brčka do skleničky přes double strainer. Ozdobte dvěma amarenskými třešněmi (Amarena cheeries) na napichovátko z bambusu. Přidejte sekané mandle, snítku rozmarýnu a dozdobte šťávou z amarenských třešní.

 

Milanův koktejl Cherry Blossom můžete v květnu ochutnat ve vyhlášeném Bugsy’s baru. Pokud budete mít trochu štěstí, možná Vám jej připraví právě Milan Zaleš!

 

Více informací o projektu a barmanských kurzech Bar Academy:

www.facebook.com/PernodRicardBarAcademy

a www.janbecher.cz (sekce Bar Academy)

Připravila: mia/ Bar Academy

 

Poslední komentáře