Zpět

Koncert Michael´s Uncle u příležitosti 25 let vzniku kapely bude současně oslavou 25 let Linhartovy nadace



V pátek 21. 12., v roce svých 20. narozenin bude klub ROXY hostit oslavu čtvrtstoletí existence dvou subjektů neodmyslitelně spjatých nejen s ROXY ale i s tuzemským kulturně společenským děním obecně – oslavu 25 let zřizovatele ROXY Linhartovy nadace nestorů domácí HC scény Michael´s Uncle. Mejdan, jenž bude zároveň vánoční party Linhartovi nadace, navíc ozvláštní přítomnost celé řady hostů úzce spjatých s Michael´s Uncle a LN stejně jako formace SPT (House Dynasty) a Maradona Jazz, které se postarají o skvělou zábavu až do brzkých ranních hodin.

Vznik Michael´s Uncle i počátky nadace spadají do roku 1987. Tehdy se rekonstruoval zámecký park v Praze v Dolních Počernicích a architekt Jan Mayer k projektu přizval mladé výtvarníky. V týmu vznikla myšlenka založit nadaci podporující spolupráci mezi architekty, scénografy a výtvarníky. Její činnost brzy přesáhla původní rámec a zaměřila se na podporu kulturně společenského dění vůbec.

Michael´s Uncle byli samozřejmou součástí této kulturní fronty a současně zde byly i osobní vazby. Hudebníci se společně s výtvarníky a dalšími umělci zasloužili po revoluci o vznik mnoha pražských klubů (ROXY, Rock Café, Bunkr, Pod Stalinem, Kotelna, a dalších.) V letech 1990 – 1992 sdíleli společně kanceláře v domě bývalého SSM  na Senovážném náměstí, odkud byly organizovány koncerty, výstavy, happeningy a podobné akce.

Společné večírky, kde se scházeli především alternativní umělci, byly stálou součástí tehdejšího pražského dění. Parta nadšenců komunity Linhartovy nadace uspořádala také vůbec první dva koncerty „Majkláčů“ v tehdejším Klubu architektů U zlatého melouna. Spolupráce MU a nadace probíhala a probíhá přes všechny peripetie až do dnešních dnů. Styčným bodem všech umělců okolo nadace i MU byl po většinu času klub ROXY. Je tedy logické, že právě zde proběhne také výroční koncert, který bude současně oslavou 25 let vzniku Linhartovy nadace a s tím spojenou každoroční vánoční párty pro všechny příznivce nadace, ROXY, Michael´s Uncle a ostatních účinkujících.

Současně vystoupí další umělci, kteří jsou spojení s Linharty i s MU. Kokrétně to budou např. Tomáš Vartecký (Kurtizány z 25. avenue, Wanastovi Vjeci), Radek J. Škarohlíd (Hentai Corporation), Petr Hraboš Hrabalík (Našrot, MJ) a původní bubeník, spoluzakladatel Majkláčů Jarda Stuchlý (Vanessa, MJ).

Další program:

STP (HOUSE DYNASTY) – Nový projekt bývalých STP v houseovém rytmu, bude hrát remixy jeho retrohitů, včetně písní z jeho nové tvorby. Těšte se na zvukově pestrou  taneční smršť s živými hudebníky, na kytaru bude hrát a zpívat Petr Stanko (MU).

MARADONA JAZZ – Tanec až do rána, mejdan v rytmu latinskoamerického diska. Jako stálí členové v této formaci hrají dva bývalí členové MU, pražská ikona DJ Mucho Petr Hošek (Plexis), Jarda Stuchlý (Vanessa) a proslulý DJ Baltazar. Zpívat bude legendární postava HC scény, hudebník, literární autor a překladatel Petr Hraboš Hrabalík, na saxofon je bude doprovázet Šimon Ornest (Jasmín Band).

VIDEO

Michael´s Uncle – Nezbíjej bratra: 

WEB

Michael´s Uncle: http://www.michaelsuncle.cz/

Linhartova nadace: http://linhartovanadace.cz/

FB Event: http://www.facebook.com/events/365368286891172/

ROXY: http://roxy.cz/

Připravila: mia/ Roxy

Poslední komentáře