Zpět

Listopadový díl ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case bude patřit Jamesi Harriesovi a Peteru J. Birchovi



Chcete si užít koncerty zajímavých jmen a mít je doslova na dosah ruky v unikátním komorním prostředí, které nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku? Pak dorazte na letošní předposlední díl koncertního projektu ROXY Late Night Acoustic Chill Out Showcase! Po půl roce stráveném na zahraničních tour a prací na nových věcech se 20.11. znovu vrátí do Chill outu ROXY charismatický a také notně vytížený britský písničkář James Harries, který hodlá s radostí navázat na své předchozí, beznadějně vyprodané vystoupení v rámci ROXY Late night Acoustic Chill Out Show Case. V roli speciálního hosta mu s tím tentokrát navíc “vypomůže” mladý polský folkař Peter J. Birch.

James Harries @ ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case

Live: James Harries (UK)

 Support: Peter J. Birch (PL)

 Termín: 20. 11.

Start: 20:00

 Vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal za 140 czk + poplakty, v NoD každý všední den od 16:00 do 20:00 bez poplatků, na místě 170 czk. Kapacita omezena!

Rodák z Manchesteru James Harries, kterému je již řadu let domovem ČR, začínal jako jazzový tenorsaxofonista, vyzkoušel si ale i život garážového rockera nebo zpěváka kelt-punkové kapely. Domácí publikum ho ale bude nejspíš znát především jako osobitého písničkáře, jehož styl bývá přirovnáván k tvorbě takových bardů jako Jeff Buckley, Nick Drake, Tom Waits či Neil Young.

Máme-li škatulkovat, pohybuje se James se svou originální a osobitou tvorbou někde na pomezí folku, country, jazzu a rocku. Jak ale sám Harries říká, hudební žánry nejsou zase tolik směrodatné: "Když přijde na to, jak mou hudbu vnímají posluchači, vystřídal jsem řadu žánrů, pro mě osobně ale záleží především na písni jako takové, písni, která může být zahrána mnoha způsoby a vždy tak může znít jinak."

To, co je pro Harriesovu tvorbu signifikantní, je především obrovské charisma a naléhavost, s jakou svou hudbu prezentuje. Ať už jsou to plačtivé balady nebo hravé a euforické songy, prim hrají především (po)city a křehké hry melodií o šesti strunách, jež navíc umocňuje síla Jamesovi osobnosti, která nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Během svých koncertů pobíhá po pódiu, srší vtipem, vypráví historky a o moment později sedí se zavřenýma očima a přehrává hudební příběhy, které dokážou natlačit slzy do očí.

Není se tak čemu divit, že Harries preferuje spíše hraní v komornějším prostředí. "Když hraju, mám rád bezprostřední kontakt s publikem. Ovlivňuje to jak hraju, co hraju a samo publikum tak utváří atmosféru koncertu mnohem víc, než si myslí. Když si tohle všechno dohromady sedne, jsou to pak koncerty, které mohou být nezapomenutelné jak pro mě, tak pro lidi v publiku," vyznává se James.

Doufejme, že přesně takový bude i koncert v rámci ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case, kde se James letos představí již podruhé a rozhodně bude na co navazovat.

"Ač jsem na začátku úplně nevěděl, co od toho čekat, předchozí koncert v Chill outu ROXY byl báječný a zábavný. Hraní v Praze je pro mě poslední dobou takřka jako hraní doma, přestože je to domov, kde spoustu lidí neznám. A vzhledem k tomu, že Chill out ROXY je o notný kus větší než můj obývák, je to takřka jako hraní v rodinném domku," usmívá se James.

A co čekat od Jamesova listopadového koncertu? "Posledních pár měsíců jsem kromě hraní v Německu a Holandsku strávil psaním nových songů včetně týdnu v Londýně, kde jsem nové věci nahrával nebo se o to aspoň pokoušel. Je tedy dost dobře možné, že můj setlist pro koncert v ROXY bude postaven právě na těchhle nových věcech. Právě jsem se totiž rozhodl, že bych měl udělat novou desku. Do 20. listoapdu to asi nestihnu, ale všichni, kdo přijdou do ROXY dostanou šanci získat ode mě zdarma nahrávku nových věcí. Jen ještě budu muset vymyslet, jak to přesně udělám...," láká Harries do Chill outu ROXY.

Jak ale už bylo naznačeno v úvodu, celkově sedmý díl ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case nebude jen o Harriesovi, ale také o polském muzikantovi s pseudonymem Peter J. Brich, kterého si na ROXY Late Night Acoustic chill Out Show Case pozval sám James.

"Znám se docela dobře s Peterovým manažerem, který mne požádal, zdali by si Peter nemohl zahrát coby support na několika mých koncertech. Je to dobrej kluk a věřím jeho úsudku, takže jsem si nechal poslat nějakou Peterovu muziku. To, co dělá, mě fakt zaujalo a došel jsem k názoru, že by mohla být jeho muzika zajímavá pro české fanoušky (nejen) kvalitního folku. Navíc v ČR nikdy předtím nehrál, takže to bude pro všechny z nás zajímavá premiéra," vysvětluje James výběr svého hosta.

Ještě na závěr dodejme, že letošní poslední díl ROXY Late Night Acoustic Chill Out Showcase, který bude zároveň vánočním speciálem, proběhne 18. prosince s Justinem Lavashem. Ten si při té příležitosti chystá speciální dlouhý set, během nějž ho doplní bubeník David Landštof. Vstupenky seženete vpředprodeji sítíTicketportal za 100 czk + poplatky, nebo v NoD bez poplatků, na místěpak budou stát 140 czk.

VIDEO

James Harries - 15: 

Peter J. Birch - Claudette:

WEB

James Harries: http://www.jamesharries.com/

Peter J. birch: http://www.facebook.com/peterjbirch

FB Event: http://www.facebook.com/events/291487867626778/

ROXY: http://roxy.cz/

Poslední komentáře