Zpět

LOL Boys zahrají v sobotu na Vibrátoru v Roxy!



V sobotu budou prostě klubeři na roztrhání! Další díl Vibrátoru se plánuje v Roxy, zahrají děti digitální revoluce - LOL Boys!

Druhý letošní díl party Vibrator láká na zaoceánský import v podobě americko-kanadských LOL Boys. Užít si jejich divoký a barevný set můžete v ROXY už v sobotu 19. 5., kde krom LOL Boys zahraje také rezident Tvyks, jehož dalšími hosty budou domácí DJs Dryman (Archetyp 51) a Mickey The Kid (Your Local Popstars). V Chill outu zahraje zatím uatjená dvojka DJs a vizualizace bude mít pod palcem VJ AKA 47.

Už z názvu LOL Boys se dá odtušit, že tihle dva filutové jsou dost neotřelí, lehce šílení, ale hlavně zábavní. Markus Garcia žije v Montrealu, narodil se ve znamení Panny, Jerome Potter se usadil v Los Angeles, je to Rak, a oba o sobě tvrdí, že jsou občany státu Internet. Internet vlastně stojí i za jejich (virtuálním) setkáním. Sami o sobě prohlašují, že jsou z první generace on-line dětí, které vyrostly na internetu, kde přirozeně hledaly a objevovaly veškerou hudební inspiraci.

LOL Boys se potkali na jednom diskusním fóru, kde se oba zapojili do soutěže o nejlepší remix. Tuhle oficiální verzi si ale rádi upravují, a tak se třeba dočteme, že se potkali na stránce náruživých fanoušků kulturistiky, kde si fanoušci fitness doporučují nejlepší muziku k posilování, nebo že se dali dohromady na kurzu vaření v chicagském sdružení YMCA, kde se okamžitě zamilovali do špenátovo-artyčokové omáčky, kterou jeden z nich připravil.

LOL Boys kromě internetu spojuje i pár let života strávených v Chicagu. Oba vystudovali umělecké školy, milují Ableton a do značné míry je ovlivnil klubový zvuk 90. let, který se ve své tvorbě pokoušejí aktualizovat a oživit. Svým fanouškům se prý snaží otvírat uši pro nové zvuky. Jako většina současných umělců se ale vyhýbají škatulkování hudebních žánrů a svůj styl hraní radši popisují jako „Something for clubs“ nebo jako „leteckou srážku Untold se Sound Pellegrino“.

Zlomovým byl pro LOL Boys rok 2010, kdy se tahle dvojka objevila téměř všude. Zaujmout se jim podařilo i originálním vizuálním stylem, který kreativně kombinují s hudbou. Debutový singl dostal lehce zapamatovatelný název 123 a následovalo EP LDR a album Bubbles, na němž LOL Boys nezapřeli svůj smysl pro humor, když se náramně vyřádili v pojmenování tracků a všech osm skladeb dostalo dvouslovné názvy se zájmenem „them“ (Pop them, Roll them, List them atd.). Ve svých hrátkách se slovy pokračují i na letošním společném EP s Hot City, které nese lehce matoucí název LOL CITY. Kromě spolupráce s Hot City v poslední době LOL Boys remixovali skladby také pro Crystal Fighters, Para One, Bambounou nebo Samo Sound Boy a objevili se na kompilaci World Gone Club pro Top Billin‘.

Čerstvý zvuk LOL Boys včas zachytily labely zvučných jmen a kromě zmíněného Top Billin‘ je ke spolupráci pozvaly také značky jako Palms Out Sounds, Discobelle Records nebo Mad Decent. Kdo by si nepřál takový začátek kariéry? Cit objevovat nové trendy a popová vnímavost LOL Boys se dá rozeznat nejenom z nahraných skladeb a remixů, ale i ze záplavy vzkazů, kterými plní svůj účet na Twitteru. I když poskytnuté rozhovory bere tahle bezprostřední dvojice jen málokdy vážně, alespoň z jejich twitterového účtu se dá uhádnout, co LOL Boys aktuálně zajímá. A zdá se, že tahle dvojice je doslova mucholapkou na nejnovější hudební impulzy. Naživo a „offline“ se o tom bude moct přesvědčit i Praha, kde se LOL Boys představí v sobotu 19. května v ROXY v rámci svého druhého evropského turné. Klub bude otevřen od 22:00. Vstupenky koupíte pouze na místě a to do 23:00 za 100 czk, poté za 200 czk.

VIDEO LOL Boys - 123:

LOL - Blockz:

WEB LOL Boys Soundcloud:  http://soundcloud.com/lolboys

Tvyks: http://www.tvyks.com/

Dryman Soundcloud: http://soundcloud.com/drymansound

Mickey The Kid Soundcloud: http://soundcloud.com/mickey-the-kid

VJ AKA 47: http://www.facebook.com/VjAka47

Vibrator: http://thanksgodforvib.blogspot.com/

ROXY: http://www.roxy.cz/

Připravila: mia/ Roxy

Poslední komentáře