Zpět

LUR vizualizují vznikání elektronické hudby



Jejich hudba zní, jakoby se Crystal Castles a Die Antwoord sešli ve studiu nahrát soundtrack k Mortal Kombat. Na své poslední show si hráli navzájem na tělo tak, že každý držel v ruce kabel a posílal tomu druhému do těla elektriku. Kdo to je? A kdy a kde je můžete vidět v Praze?

LUR si už šest let získávají publikum po celé Evropě a doma ve Švédsku jsou známí hlavně díky spolupráci s Národním divadlem. Nástroje si vyrábí sami a to buď kompletně a nebo předěláním oldschoolové elektroniky. Jejich vystoupení charakterizují devastující beaty, interaktivní vizuály a podivné nástroje.

1. dubna v divadelním sále Experimentálního prostoru NoD pokoří důležitý milník ve své kariéře a jejich složení se rozroste na pět lidí. V letošním roce totiž LUR vyráží na turné také s vizuálním umělcem Olofem Werngrenem, zpěvačkou Jenny Nilsson a básnířkou a akrobatkou Kajsou Bohlin.

Předskokanem bude pražské retrofuturistické duo Fertilizer, které, co se překvapení na pódiu týče, určitě za LUR ani trochu nezaostává. Tohle zdánlivě nesourodé uskupení kombinuje četné formy rockové hudby a hardware syntezátorů.

Slovy LUR: “Nikdy nevíte, kdy budete potřebovat vesmírnej oblek s králičím kloboukem nebo sluneční brýle ve tvaru kytar.” A my jen dodáme, že nikdy nevíte, kdy budete chtít vidět, jak se dá perfektně vizualizovat vznikání elektronické hudby.

1. 4. / 19:00
LUR (SWE)
support: Fertilizer (CZ)
130 Kč předprodej / 150 Kč na místě

Poslední komentáře