Zpět

Morcheeba: Strávit čas odděleně bylo užitečné



Server doklubu.cz vám přináší exkluzivní rozhovor s kapelou Morcheeba, která přijede gratulovat klubu Roxy k 21. narozeninám!

Již za pár dnů, 24. října se v Roxy uskuteční koncert jedné kapely, kterou máme u nás moc rádi. Jedná se o britskou Morcheebu, která je známá také díky sametovému hlasu šaramantní zpěvačky Sky Edwards. Právě tu se nám podařilo před vystoupením vyzpovídat!

Vítejte zpátky v klubu po festivalové sezóně! Jak jste strávili léto?

Prvně jsme prožili léto, které nebylo kompletně vyplněno festivaly. Hodně času jsem strávila ve Skotsku se svou rodinou. 

Vaše nové album Head Up High je skutečně velmi čerstvé. Hráli jste písničky z alba již někdy před tím, nebo půjde v Roxy o premiéru?

Pár písniček z alba jsme hráli ještě před tím, než bylo album vydáno. Na novém turné jich přidáme ještě mnohem více.

Hrajete také starší tracky? Můžeme se těšit také na dobře známé hitovky z předešlých alb?

Jasně, že hrajeme také starší písničky. Zahrajeme třeba The Sea, Blindfold and Rome Wasn't Built In A Day.

Měli jste na novém albu některé hosty?

Na albu hostovalo hned několik hudebníků. Byli to James Patralli ze skupiny White Denim, Ana Tijoux, Chali 2na z Jurassic 5, The Rizzle Kicks a Nature Boy.

Sky, víme o tobě, že si navrhuješ a šiješ kostýmy na vystoupení. Jak jsi k tomu přišla? A kdo navrhoval šaty pro váš první videoklip z nové desky?

Od začátku si navrhuji kostýmy pro vystoupení sama. Také jsem navrhla hned dvoje šaty, které můžete vidět v novém klipu Gimme Your Love. Pomáhala mi také skvělá stylistka Minna Attala, která aranžovala veškerý povlávající šifon na šaty.

Co si dnes myslíte vlastně o trip hopu, ke kterému býváte velmi často řazeni?

Myslím, že je celkem hloupé říkat o Morcheebě, že je to triphopová kapela. Toto označení opravdu nevystihuje všechny barvy a příchutě našeho zvuku.

Kdo psal skladby na vaše nové album? Jak se vlastně podílíte o tvorbu?

Skladby píšeme všichni tři, tedy Paul, Ross a já. Moje role ale spočívá hlavně v psaní vokálních linek.

Sky, jak se cítíš zpátky v kapele? A jak je na tom tvoje sólová kariéra?

Myslím, že strávit určitý čas odděleni bylo pro nás užitečné. Moje třetí sólové album, které se jmenuje Back to Now, vychází právě nyní v říjnu. Jsem moc šťastná, že jsem zpátky v kapele, ale sólové desky chci vydávat i nadále.

Připravila: mia

Poslední komentáře