Zpět

Na Prague City Festivalu lidi zaskočila nemožnost opustit areál



Na pražském výstavišti po poledni začal první ročník nového hudebního festivalu Prague City Festival. Návštěvníky, jichž se už sešlo několik tisíc, zaskočilo neobvyklé opatření zabraňující odejít z areálu umístěného na Bruselské cestě.

Na pražském výstavišti po poledni začal první ročník nového hudebního festivalu Prague City Festival. Návštěvníky, jichž se už sešlo několik tisíc, zaskočilo neobvyklé opatření zabraňující odejít z areálu umístěného na Bruselské cestě.

Po jeho opuštění je vstupenka neplatná a ochranka u vchodu pro rozčarované návštěvníky nemá vrácenky. Smysl tohoto neobvyklého opatření pořadatelé ze společnosti PunxNotDead nevysvětlili.

Přes 25.000 lidí

"S něčím takovým jsem se ještě nesetkala, mám v autě teplé věci na večer a nevím, co budu dělat, když začne pršet," uvedla jedna z hloučku zaskočených dívek u vchodu.

Festival zahájilo po 13:30 vystoupení plzeňské skupiny Tleskač. Mnoho lidí se těší na večerní koncert 30 Second To Mars a raperů House of Pain. Jejich koncert však končí až po půlnoci, největší nadšenci tedy v areálu stráví přes 11 hodin.

Pořadatelé zajistili sociální zařízení i občerstvení, i když je zde méně stánků než na nedávném festivalu Sonisphere. Ten navštívilo přes 25.000 lidí, podle mluvčí Prague City Festival Kateřiny Dědkové dnes organizátoři očekávají 12.000 návštěvníků.

Jedinými zástupci domácí scény Support Lesbiens

Posluchači, kteří neustále přicházejí, už viděli například vystoupení makedonské skupiny Superhiks, jež zahrála ska-punk a reggae v netradiční úpravě. Poměrně velký dav pod pódium přilákala americká rocková skupina Gaslight Anthem, která debutovala teprve před čtyřmi lety deskou Sink Or Swim. K dnešními dnu mají na svém kontě alba tři a účast na nahrávce vzdávající poctu Johnnymu Cashovi.

Prague City Festival dnes mimo jiné nabídne vystoupení irsko-amerických Flogging Molly, kteří svou energickou show v České republice představili již několikrát. Jedinými zástupci domácí scény budou Support Lesbiens.

Fanoušky potěší i Gogol Bordello, Skindread a 30 Seconds To Mars. Dalšími hvězdami akce budou například švédští The Hives. Kapela, které před čtyřmi lety aplaudovali návštěvníci královéhradeckého Rock for People, nahradí skupinu Blink-182.

Její členové oznámili, že kvůli zpoždění přípravy alba přesouvají letošní evropské turné na příští rok. Prague City Festival se již s Blink-182 dohodl na příští ročník a kapela potvrdila termín svého pražského vystoupení 29. června 2012.

Pravé křídlo paláce

Kolem půlnoci jeviště ovládnou formace House of Pain, která proslula mísením kytar a rapu a přispěla k proslulému soundtracku k filmu Judgment Night.

Po ukončení festivalových koncertů bude Prague City Festival pokračovat programem v přilehlých prostorách, především v pravém křídle Průmyslového paláce.

Poslední komentáře