Zpět

Na Rock for People do Hradce dorazí i Flux Pavilion, DC Breaks, The Color Morale a Deathstars



Na jedné straně dubstepový producent Flux Pavilion a drum'n'bassové duo DC Breaks, na straně druhé industrial metaloví Deathstars či post-hardcoreová parta The Color Morale. A jako bonus v Čechách dobře známí indie-rockeři The Feud.

To jsou nejnovější jména hradeckého line-upu festivalu Rock for People, který odvážně sahá do nejrůznějších žánrových škatulek. To ostatně potvrzují i headlineři v čele s Faith No More, nu metalovými Limp Bizkit, miláčky indie scény Bastille či kanadskými Three Days Grace. Hudební mozaiku doplní i dobře známá jména domácí hudební scény v čele s Vojtou Dykem a jeho B-Side Bandem, Davidem Kollerem, Vypsanou fiXou nebo kapelou Sto zvířat.

Rock for People se v Hradci Králové poprvé letos uskuteční již mezi 4. a 6. červnem a během tří dnů nabídne na 100 zahraničních i domácích interpret a bohatý nehudební program.
Videopozvánka na RfP 2015 https://www.youtube.com/watch?v=LuZDfDvasoA

Aktuálně je v prodeji již třetí limitovaná edice vstupenek, v níž zbývají poslední desítky/stovky lístků. Ty lze v ceně 1 540 Kč zakoupit přes GoOut na webu RfP www.hradec.rockforpeople.cz/vstupenky/. Po vyprodání stoupne cena lístků na 1 740 Kč. Zájem je také o jednodenní vstupenky. Edice lístků na 5. června, kdy zahrají Faith No More či Limp Bizkit se vyprodala během několika týdnů. Omezený počet jednodenních vstupenek na tento den bude možné koupit i na místě. Více informací na www.rockforpeople.cz.
Taneční linii Rock for People rozjede 6. června elektronický set Joshuy Kierkegaarda G. Steela aka Flux Paviliona. Producent, DJ a spoluzakladatel labelu Circus Records si i přes svůj mladý věk už díky svým energickým a živým vystoupením stihl získat fanoušky po celém světě, včetně návštěvníků takových festivalů jako jsou Glastonbury, Reading či Coachella. Jeho prvním velkým hitem byla skladba Bass Cannon a v posledních letech se zviditelnil mimo jiné spoluprací s Major Lazer či Examplem. Jeho skladba I Can’t Stop má k dnešnímu dni na kontě více než 57 milionů zhlédnutí a byla Zanem Lowem označena jako „nejžhavější skladba na světě“. https://www.youtube.com/watch?v=3Q9rewnLFYw

Ještě o den dříve, v pátek 5. června, vystoupí na Staropramen stage autoři jedné z nejhranějších drum'n'bassových skladeb minulého roku - DC Breaks alias Dan Haverns a Chris Page. Dva elementy britské taneční scény spojily své mnohaleté zkušenosti v roce 2006 jako DC Breaks. Jejich tvorby si povšiml i věhlasný DJ Pete Tong, který se objevuje na BBC Radio 1. Velkým předěl nastal v roce 2010, kdy podepsali smlouvu s Ram Records Andyho C. V roce 2013 vyslali do světa skladbu „Swag“, která měla obrovský ohlas nejen v drum'n'bassových kruzích. Naposledy o sobě dali světu vědět kusem s názvem „Faithless“, na kterém spolupracovali s Biancou a který točí i tuzemská rádia.
Melodický post-hardcore se znatelnými zásahy metalcoru v podání americké party The Color Morale potěší jistě všechny přívržence tvrdších žánrů. Ač byli zpočátku považováni za křesťanskou kapelu, sami členové se od této nálepky distancovali. Vloni vydali nové v pořadí čtvrté studiové album a první pod labelem Fearless Records s názvem Hold On Pain Ends.
Čtyřčlenná švédská formace Deathstars přijede na hradecké letiště se svou kombinací industrial a gothic rocku ve čtvrtek 4. června. Kapela funguje již od roku 2000 a zatím naposledy o sobě dali vědět loni čtvrtým studiovým albem s názvem The Perfect Cult.

Měsíc po hradeckém festivalu, v tradičním termínu od 3. do 5. července, se uskuteční Rock for People Europe v Plzni jako součást Evropského hlavního města kultury Plzeň 2015. Mezi taháky západočeského festivalu patří Motörhead, nestárnoucí Guano Apes z Německa, anglický dubstepový kvartet Modestep či pionýři elektroswingu Parov Stelar.

Poslední komentáře