Zpět

Nenechte si ujít jubilejní desátý ročník Colours of Ostrava



Za necelé dva týdny o víkendu 14. - 17. července vypukne v srdci Ostravy jeden z nejzajímavějších hudebních festivalů Colours of Ostrava. Festival je jedinečný nejen svoji polohou jen pár minut od centra města v místě plném zeleně a v okolí Slezskoostravského hradu, ale především hvězdami světového formátu.

Za necelé dva týdny o víkendu 14. - 17. července vypukne v srdci Ostravy jeden z nejzajímavějších hudebních festivalů Colours of Ostrava. Festival je jedinečný nejen svoji polohou jen pár minut od centra města v místě plném zeleně a v okolí Slezskoostravského hradu, ale především hvězdami světového formátu.

Hlavním lákadlem je projekt Grinderman Nicka Cavea, který celý festival zakončí, jednašedesátiletý král africké hudby Salif Keita či autor hudby k filmům Amelie z Monmartru a Good Bye, Lenin! Yann Tiersen.

projekt Grinderman Nicka Cavea

Diváky zajisté přivede do varu frontman legendární punkové skupiny Sex Pistol Johnny Rotten se svoji kapelou, irské legendy Clannad, Brendan Perry, newyorská no-wave-noise kapela 80. lét Swans, anglické trio Apollo 440, miláčci britské hudební kritiky The Horrors a hudební souboj balkánských dechovek Balkan Brass Battle – Fanfare Ciocarlia z Rumunska versus Boban i Marko Marković Orkestar ze Srbska. Celkem vystoupí přes 160 hudebníků a kapel z celého světa, město New York bude dokonce zastoupeno vlastní scénou, kde atmosféru newyorského hudebního klubu dotvoří i brooklynský DJ ObaH s úžasnými mixy oldschool hitů, funku, jazzu, rocku či soulu.

 

Nebudou chybět ani české kapely

NightworkZ tuzemské scény se návštěvníci mohou těšit na Nightwork, Tata Bojs, Čankišou, Prago Union, Divokýho Billa, Jiřího Schmitzera, Navigators, M on key Business a další. Hlavní program festivalu Colours of Ostrava probíhá v areálech kousek od centra města, ostatní scény jsou rozmístěné po celém městě – v kostele, knihkupectví, tanečním klubu Fabric, minikinokavárně, kině Vesmír a díky vstupence získají návštěvníci slevy na zajímavosti města Ostravy.

 

Oddech na workshopu nebo v kině


Festival nenabízí pouze neopakovatelné Workshopová scénahudební zážitky, ale také si vyzkoušet na vl astní kůži africké tance, bubnování, salsu a breakdance, navštívit divadlo, posedě t v kavárnách a čajovnách nebo ochutnat festivalový kvasnicový speciál, který uvařili v pivovaru Ostravar. Festival nezapomíná na děti ani na zdravotně postižené. Pro děti je přip ravena Dětská s céna s programem pro děti a letošní festival nabízí kromě již zavedených bezbarierových výhod (speciální tribuny, bezbareiorová WC) nově také možnost vyškolených asistentů na celý festival, rezervaci bezbarierových ubytování, speciální mapa a blind friendly webovou stránku.

S koupí lístků rozhodně neváhejte, loni byly lístky vyprodané 3 týdny před zahájením festivalu. Devátý ročník navštívilo přes 25 000 lidí a hostil umělce světové slávy, například The Cranberries či Iggyho Popa. Vstupenky jsou ke koupi v pobočkách sítě Ticketpro, v e-shopu na stránkách festivalu www.colours.cz a v prodejně Oriental v Ostravě.

Poslední komentáře