Zpět

Neuvěřitelné se stává pravdou. United Islands vybrali 1,7 milionu korun!



Kinského zahrada se poprvé otevře hudbě, přesněji řečeno festivalu United Islands. Fanoušci oblíbené hudební přehlídky organizátorům prostřednictvím crowdfundingového portálu Hithit.cz poslali přes 1,7 milionu korun, tedy o sto tisíc víc, než potřebovali na realizaci hlavního pódia v krásném prostoru pod Petřínem. Projekt United Islands na Hithit.cz končí ve středu v noci, stále je možné na festival přispívat.

Zároveň tím padl rekord v českém prostředí hromadného financování nebo-li crowdfundingu. V Kinského zahradě tak vystoupí skvělá britská zpěvačka Ella Eyre, argentinští Bajofondo, Britové Childfood a řada dalších vynikajících zahraničních i domácích kapel, například Ohm Square.

Na začátku projektu Ostrovů před 45 dny v získání 1,6 milionu korun věřil asi málokdo kromě organizátorů Ostrovů a provozovatelů portálu Hithit.cz. Tak vysokou sumu se dosud v Česku "ze spoda" získat nepodařilo. David Gaydečka a Martin Voňka ale tvrdě pracovali na propagaci, zapojili do ní mnoho známých osobností, investovali čas a energii do přesvědčování fanoušků a vyplatilo se. Sto procent měli na Hithit.cz už den a půl před koncem projektu. Přispělo jim 3300 lidí.

"Je to skvělý pocit, když se něco povede. Věřím, že ho máme my i všichni podporovatelé naší sbírky, kterým moc děkujem. Podílet se na něčem, co nezůstane pouze snem, ale promění se to v realitu, je pecka. Celková vybraná suma bude známá až za pár dní, až přijdou poslední platby*, takteď i věříme, že budeme ještě o kus úspěšnější, než bylo naše původní očekávání. Vše, co jsme slíbili, zrealizujeme. Máte se, na co těšit. A jedna důležitá věc, co bych chtěl říci. Těm, co se snaží také o svůj projekt a věří mu, přeji, aby se jim stejně jako nám podařilo přesvědčit své okolí o smysluplnosti, potřebnosti jejich záměru," říká promotér festivalu United Islands David Gaydečka.

 

Dosud nikdo z tvůrců projektů v historii Hithit.cz neměl tak propracovanou a důkladně připravenou strategii. Promotéři Ostrovů připravili nejen zvláštní webovou stránku, oslovovali fanoušky z rádií a

v tisku, ale realizovali také velmi viditelnou outdoorvou kampaň a vsadili na virální videa, na nichž neváhali skočit do studené květnové Vltavy. "Věříme, že United Islands budou inspirací pro další

organizátory festivalů. Sami jsme jich několik pořádali a stále organizujeme kulturní akce a víme, jak těžké je získat sponzorské peníze. Crowdfunding je pro ně nový finanční kanál, kterým fanoušky vtáhnou do organizace festivalu a zároveň jim můžou předprodat na něj nejen vstupenky," říká za Hithit.cz jeden ze spolumajitelů Pavel Eichler.

Festival United Islands se uskuteční v Praze od 19. - 21. 6. nejen v Kinského zahradě, ale i na Střeleckém ostrově, na Kampě, Žofíně, na Petříně, v klubech Roxy, MeetFactory, Rock Cafe, Lávka, Jazzdocku, La Loca, Palác Akropolis, Chappeau Rouge, Malostranská beseda, N.O.D., Café v lese, Zephyr Excelent Clubu a na Nákladovém nádraží Žižkov.

Portál Hithit.cz je jedničkou v českém crowdfundingu tedy hromadném financování. Od listopadu 2012, kdy ho firma Hithit s. r. o., spustila, úspěsně zafinancoval 115 projektů v souhré výši přes 10 milionů korun.

www.hithit.cz

www.unitedislands.cz

Připravila: mia/ Nedori

Poslední komentáře