Zpět

Open Air Festival - zhodnocení aneb jak jsme to viděli my



Tento víkend proběhl třídenní Open Air Festival v Panenském Týnci a my jsme u toho nemohli chybět už jen díky zařazení naší stage do programu. Jak se nám festival líbil? 

Na festival jsem se rozjela v pátek dopoledne. Je pravdou, že předpověď počasí neukazovala zrovna ideální podmínky, ale všichni jsme do poslední chvíle doufali, že se vše změní. Samozřejmě začalo šíleně pršet. Snad každý z naší party neustále sledoval svůj chytrý telefon a aplikaci s předpovědí, která neukazoval nic pozitivního. Pršelo asi čtyři hodiny a kde je strávit lépe než v zakrytém stanu, kde je co pít a co poslouchat. Vyvoleným místem se tak stal Intel stan, který byl nabitý vtipně řešenými dekoracemi a za mixákem to roztáčel náš oblíbenec a dobrý kamarád DJ N´Zym. O náladu se postarali i tanečníci od Yemiho A.D. Už odpoledne se tam rozjel pěknej mejdan a tančilo se o sto šest.. 

N´Zym ollie

Nebudu tady samozřejmě vypisovat detailně každý krok, ale tenhle stan stál opravdu za zmínku a už ve čtvrtek, když jsem tam ještě nebyla, tam byl prý ten největší mejdan (jak referovali ostatní) a já bych tomu věřila ;)

Náš páteční line-up DOKLUBU.cz stage se musel díky dešti posunout, takže bohužel nevystoupili Tea Jay Ivo a DJ Lumiere, což mne velmi mrzelo, ale bohužel, dešti ani větru neporučíš. Na stage tedy nastoupil až Pavel Bidlo, po něm John Kennedy a zakončení měla na starosti Ladida. Lidi se bavili, pařili, no prostě všechno bylo tak, jak má být. Jejich sety byly samozřejmě fantastický!

V pátek patřily mezi zahraniční headlinery festivalu Skunk Anansie, Surkin, Gesaffelstein, The Hacker aaa Adam Freeland. Vzhledem k počasí a tím pádem i k páteční účasti se nedá říct, že by byla hlavní stage narvaná k prasknutí, ale garantuju vám, že ti, co tam byli (a zas tak málo jich nebylo), se dokonale bavili. Já bohužel stihla line-up až od Surkina a můžu říct, že to tedy byla vážně paráda! Stage zavřel Adam Freelandovic svým luxusním setem a ti co se jim ještě nechtělo spát se přemístili do párty stanů, kde se ještě pokračovalo..

V sobotu konečně vysvitlo slunce a začaly nájezdy dalších účastníků a samozřejmě se netrpělivě čekalo na půlnoční vystoupení Underworld. Počasí bylo krásný skoro celý den, ale asi v půl sedmé se opět zlomilo a tak se musela vyklidit hlavní Seznam.cz stage a DOKLUBU.cz stage a opět se čekalo, až se počasí umoudří. Mezitím lidi pařili v Amundsen zóně na pořádně našlápnutý dnb set v podání Dramatic Effect a Kilca. 

Tentokrát přišel šílený vítr, takže se naše stage musela z bezpečnostních důvodů vyklidit a svůj set musel bohužel přerušit Pierre Urban.

Nějak takhle to vypadalo:

místy větrno

Netrvalo to ale ani hodinu a vše bylo zase v provozu. Na stage pak nastoupil DJ Ketan se svým bandem a rozjeli parádní show. Při jejich vystoupení na pódiu proběhla také Hair show pod taktovkou Joshua salonu, který tam podporoval projekt Hair Protest - Amnesty International (více ZDE), takže se taky česalo a stříhalo. Já jsem se také nechala učesat a byla to opravdu paráda, nechat se česat od profíka při luxusním setu a ještě vidět všechny ty lidi pod pódiem, jak nadšeně pařej a jak moc se baví! Jo, to bylo opravdu mooc fajn... :) Ještě se musím pozastavit u setu Josefa Sedloně, který následoval po Ketanovi a jeho bandu. Pepa odehrál naprosto skvělej set, což u něj není žádná novinka, ale on do toho i zpíval vokály a hecoval k ještě větší pařbe, což jsem u něj ještě neviděla, takže pozitivně překvapil. :)

Jak se blížila půlnoc, pomalu se všichni z areálu začali přemisťovat na vyvrcholení festivalu - vystoupení Underwolrd. Slyšela jsem hodně názorů na to, že OAF letos přichází zrovna s nimi. Jedna polovina lidí byla nadšená, druhá říkala, že je to přeci jen už vyhaslá záležitost a že myslí, že zas tak moc není o co stát. Nechci nikomu brát názor, ale s druhým tvrzením zcela nesouhlasím. Jejich vystoupení bylo naprosto dokonalý. Kluci jak kdyby ani nestárli a atmosféra při jejich vystoupení byla nepopsatelná! Ještě teď jsem plná dojmů a věřím, že i všichni ostatní, co u toho byli. Padly samozřejmě všechny známe hity a nechyběl přídavek. My jsme se pak s kámoškou naprosto nabitý z jejich vystoupení opět přesunuly na DOKLUBU.cz stage, kde to rozjížděl Philip TBC a Pat Fulgoni, chvíli jsme si to tam užily v davu, pak ještě na chvíli na Urban wave, kde hrál zrovna Dan Cooley a pak už jsme se přesunuly do klidného prostoru backstage zóny na pár sklenek Zacapy a šly spát.

Na festival musím pohlížet ze dvou stran - resp. jako dvě osoby ( nejde o schizofrenii :) ), ale jako jedna osoba, co přijela pracovně a druhá osoba jako návštěvník festivalu. Jako návštěvník festivalu jsem si užila a bavila jsem se i když chvílemi nebylo zrovna 2x hezky a moc mě to mrzí, že zrovna OAF to letos moc nevyšlo a odnesl to to deštěm a vichrem. Podle mě si to opravdu nezasloužil. Ale i tak jsem si to užila na max. Jsem nadšená ze všech interpretů, co jsem stihla, výběr z doprovodných programů byl taky hodně nabitý a atmosféra skvělá. Nechybělo mi tam absolutně nic. Naopak byl ze všeho takový výběr až oči přecházely.

Jako osoba, která tam přijela pracovně jsem také naprosto spokojená a musím opravdu vychválit celý organizační team od všech typů produkce až po security. Klapalo to jak na drátkách. Pár akcí jsem už měla možnost zažít, ale tuto musím specifikovat jako jednu z nejlépe organizovaných - a to je samozřejmě tím, že jsem viděla do celého pozadí akce. Nic nebyl problém a i když se nějaký přece jen vyskytl, vše, co bylo potřeba se okamžitě vyřešilo a i když bylo jasné, že účast není taková, jak se předpokládalo, nikdo z organizátorů neztratil úsměv na tváři a nikdo nebyl vystresovaný a to je to co na nich maximálně cením! 

Celý festival bych za sebe označila jako jeden z nejpozitivněji prožitých. 

Chci vyzdvihnout práci všech, kteří se mnou byli v kontaktu a spolupráci a veřejně poděkovat Marušce Markové, Ondrovi Chrastilovi, stage managerovi Patrikovi, celému teamu od zvukařů až po osvětlovače a speciální dík patří Martinovi Bekovi - majiteli BSB Security a jeho hochům! 

SKVĚLÁ PRÁCE! :)

Myslím, že už není co dodat.. Teď už se jen podívejte na fotoreport naší krásné fotografky Terezky. 

http://doklubu.tiscali.cz/letiste-panensky-tynec-946/open-air-festival-53210 -

 

ollie

Poslední komentáře